Ellisiv Lindkvist
© Cappelen Damm/Blunderbuss/Anna-Julia Granberg

Ellisiv Lindkvist

Titles

Reviews

"Romandebutant Ellisiv Lindkvist studerer ikke bare riftene i identiteten, men også samfunnet som skaper dem. [...] Lindkvists stil er knapp og effektiv. Man kan merke at hun har kortformatet inne. Gjentakelser brukes til å skape rytme i språket [...] «Tørst» viser ikke bare nyansene i kjærligheten og kompleksiteten i valgene vi tar. Den vil noe mer. Romanen retter også søkelyset mot samfunnsstrukturer som former oss; både de åpenbare og de mørklagte."

Maya Troberg Djuve, DagbladetTørst

"Det er en intens roman. Handlinga er aktuell, og forteller mye om hvordan det er å være ungjente fra andre deler av landet og skulle gjøre karriere i Oslo. [...] Språktonen er rå og åpenhjertig. Den korthogde stilen skaper handling og intensitet. Og hun behersker denne framstillingsformen."

Margoth Hovda-Lien, NordlysTørst

"Tørst er en sår roman. Språkets banale enkelhet gjør at man kommer nær. Fryktelig nær. Ved hjelp av korte setninger, enkle ord og bruk av gjentakelser tegner forfatteren to sterke kvinneskikkelser. Leseren dras inn i en verden der overgangene mellom lys og mørke er glidende. Der det er mørkt når det er mørkt. Mørkt når det er lyst. Som en krimroman driver den deg videre til neste side, neste mulige katastrofe, neste vendepunkt. Bokas hovedpersoner er så levende tegnet at man blir oppriktig engasjert i deres ve og vel. Man slutter aldri å håpe på en lykkelig slutt. Den vellykkede balansegangen mellom håp og desperasjon gir boka nerve."

Lise Grønskar, UniversitasTørst

"På en eller annen måte klarer Lindkvist å formidle et eksistensielt alvor i tekstene. Fortellerstemmen er sympatisk, med en viss ironisk humor uten at det blir anmassende."

Cathrine Krøger, DagbladetAlt jeg skriver er sant

Stramme, små fortellinger [...] de har både desperasjon og svart humor. [...] Det er bare å vente på mer, om det er aldri så sant eller ikke."

Einar O. Risa, Stavanger AftenbladAlt jeg skriver er sant

"Modig debut. Lindkvist klarer på merkelig vis å balansere stoffet sitt slik at det føles relevant og troverdig. Enhver som har hatt noen år som singel i storbyen vil nok kjenne seg igjen. Kanskje er det ikke sant, alt hun skriver, men det kunne vært det. Dessuten er tekstene velformulerte og merksnodige nok til at det blir litterært interessant. Menn og øyeblikk fortæres grådig, men ikke uten refleksjon. Det samme bør gjøres med denne boken."

Siri M. Kvamme, Bergens TidendeAlt jeg skriver er sant

"... en av høstens mest spennende debutanter. For hun skriver godt Lindkvist, skarpt, svart, humoristisk og med en evne til å balansere det personlige med det gjenkjennelige og kommuniserende."

Annette Orre, DagsavisenAlt jeg skriver er sant

"Boka er full av knivskarpe formuleringer med sårbarhet, brodd og overraskende humor."

Tore Høgås, NordlysAlt jeg skriver er sant

"[...]boka har en deilig egenart, og bæres frem av Ellisiv Lindkvists svært levende skrivestil."

Thea Finstad, UniversitasAlt jeg skriver er sant

Bibliography

2017 - Oh, Kulturmannen

2015 - Selvopptatt

2013 - Jeg er ikke slik

2011 - Tørst

2007 - Alt jeg skriver er sant