Gro Nilsdatter Røsth

Gro Nilsdatter Røsth

Gro Røsth (1945–) has written several children's books and two books for adults. She has also written a stage play and a screenplay for an animated film.

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

"Det vil være enkelt for barn å kjenne seg igjen i situasjonen til Inga. Både dette med at søsken ikke alltid er bare snille og greie. At ting noen gang kan bli fryktelig skumle og at det er vanskelig å slutte å være redd når man først begynner å tenke på hva ting kan være. Og noen ganger er foreldrene de eneste som kan redde en når en er skikkelig redd. Ikke minst er det viktig å huske på at ting man kjenner ut og inn, ikke ser ut som det pleier i mørket. (...) Dette er en fin barnebok for den gruppen boken er regnet på, både med tematikk og illustrasjoner. Illustratøren har blant annet fått frem følelsene i boken på en fin måte som er lett å tyde for barn."

Jessica Ryan, UriksMin første leseløve - Låst

"Gjenkjennelighet er noe de fleste barn vet å sette pris på. hun gjør det med stor troverdighet, og i et språk som er akkurat passelig klart og enkelt for et barn som skal til å lære seg å lese, eller nettopp har begynt med det. (...) Vi liker denne boka, og det tror vi også målgruppa vil gjøre. Bra, Gro Røsth!"

Reidar Skarbø, NyttiUkaMin første leseløve - Låst

”Den erfarne barnebokforfatteren Gro Røsth har nok en gang skrevet ei historie som passer svært godt for målgruppa (…) Uten den store ytre dramatikken, men som likevel vekker sterke følelser og stor spenning for dem som opplever liknende situasjoner (…) Ikke minst synes vi ålesunderen Gro Røsth, som bor i Follo, fører et propert og passelig språk – enkelt, men likevel innholdsrikt og nyansert. Sammen med de følsomme og uttrykksfulle tegningene til russiske Julia Mordvinova Gilje (…) gjør det boka til ei heilstøpt fortelling vel egnet til å fange følelsene både til målgruppa og de enda yngre, de som fortsatt må leses høyt til.”

Reidar Skarbø, Nytt i Uka

Bibliography

2016 - Min første leseløve - Sykkeltyven

2013 - Min første leseløve - Låst

2012 - Bursdag uten Bror

2011 - Min første leseløve - Bror og noe som sier pip

2010 - Min første leseløve - Bror blir redd

2009 - Min første leseløve - Bror helt alene

2007 - Min første leseløve - Tiden er en sommerfugl