Lars Mæhle
© Foto: Inger Marie Grini

Lars Mæhle

Lars Mæhle (1971–) made his literary début in 2002 with a young adult novel, Keeperen til Tunisia, which was named the best children and young adult book by the website poeten.no. He has since published several critically acclaimed books for both children and young adults.

Titles

1 - 4 of 4 results

Reviews

"Her får vi en særegen blanding av humor og spenning som gir mersmak. [...] Alt som fortelles har en relevans for plotet. [...] Den lune rammen rundt historien viser seg å ha en viktig funksjon, da de joviale omstendighetene skaper en falsk trygghet. Desto snedigere fremstår plotet når det viser seg at forbrytelsen handler om organisert hundesmugling. De senere årene har man oppdaget omfattende hundesmugling fra Øst-Europa til Skandinavia. Kynisk utnyttelse av dyr for økonomisk gevinst er i dag både samfunnsrelevant og aktuelt. Dermed blir den koselige, småbypregede kriminalhistorien brått forvandlet til en uhyggelig og troverdig intrige. [...] Skoddefyrstens hevn er en gjennomført krimfortelling med tidsriktige illustrasjoner. Tekstens enkelhet gjør den lettlest og subtil på samme tid. Det er ikke så mange illustrasjoner, men de som finnes er viktige for helhetsinntrykket. Karakterene er skildret på en moderne måte som er lett å identifisere seg med og fremstår som typiske tolvåringer anno 2015. Siri er kul og ”casual” i stilen, mens Max har et nerdete uttrykk. Generelt har tegningene et henslengt, tegneserieaktig preg som understreker humoren og den uhøytidelige fortellerstilen. [...] Siri og Max har hver sine styrker og svakheter som gjør dem menneskelige og gjenkjennelige. De er sterke sammen og det er hemmeligheten bak deres suksess. Lars Mæhle er en godt etablert og prisbelønt barne- og ungdomsforfatter, som også har skrevet krim for voksne. Denne tyngden og allsidige bakgrunnen er merkbar i Skoddefyrstens hevn, der han kombinerer ulike sjangere på en lett og ledig måte. Fortellingen er like morsom som spennende, med alle sine småironiske og treffende beskrivelser. Boken er i det hele tatt svært lettlest og fengende. Det samfunnsaktuelle plotet er også mer realistisk og ”farligere” enn man ville forvente av en kriminalhistorie for barn. [...] Har man først blitt kjent med disse unge detektivene får man lyst til å følge dem videre."

Line Harr Skagestad, Barnebokkritikk.noSkoddefyrstens hevn

"«Krimteam Siri & Max» har myetil felles med «LasseMaja» og«Detektivbyrå Nr. 2», men harfærre bilder. Teksten er lengre ogmer avansert, og spenningenhøyere."

Marie L. Kleve, DagbladetSkoddefyrstens hevn

"Forteljingane i serien er lette og munnlege i stilen, og dei har ein del fotballsjargong som gjer at dei passar ekstra godt for dei som er glade i fotball. Bok nummer ni gir høve til å reflektere over kva sportsånd er, og over det å vere psykisk sjuk. Knoterud-serien blir utgjeven som ein del av Cappelen Damms Leseløve-serie av lettlesne bøker. Bok nummer ni har to spennande historier i seg, som gjer sjansane gode for at sjølv ein som enno ikkje les så fort vil synast det er bryet verdt å finne ut korleis det går."

Hilde Thomassen, Nynorskbok.no

"Solskjærs rose er den niande boka i serien om fotballaget Knoterud FK, sannsynlegvis Noregs dårlegaste fotballag. I denne boka drar laget til Molde for å delta på Rosenes Cup. (...) Framstillinga er morosam, velkomponert og spennande. Her er det nok komikk og spenningsmoment til å engasjere dei fleste lesarar."

Ahmed Khaateb, Barnebokkritikk.no

Bibliography

2023 - Leseløve - En liten bok om promp!

2016 - Mesterhjernen

2016 - Gjenferdet på Heimvik gods

2015 - Skoddefyrstens hevn

2013 - Leseløve - Knoterud FK - Solskjærs rose

2013 - Dyrepasserne - Løve!

2013 - Knoterud FK i Norway Cup

2012 - Leseløve - Knoterud FK i hardt vêr

2012 - Leseløve - Knoterud FK i hardt vær

2012 - Dyrepasserne – Orangutang!

2012 - Dyrepasserne – Tiger!

2011 - Leseløve - Knoterud FK i Norway Cup (Bokmål)

2011 - Leseløve - Knoterud FK i Norway Cup (Nynorsk)

2010 - Leseløve - Knoterud FK - Lokaloppgjøret

2010 - Leseløve - Knoterud FK - Lokaloppgjeret

2010 - Leseløve - Knoterud FK mot Gamleheimen Old Boys

2009 - Leseløve - Knoterud FK Venskapskampen (nynorsk utgåve)

2009 - Leseløve - Knoterud FK Ball med tall

2008 - Leseløve - Knoterud FK og skatten på mørkeloftet (nynorsk utgåve)