Liv Frohde

Liv Frohde

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

"En av de beste barnebøker jeg har lest på lenge, og ungene elsker den. [...] Dette er en vidunderlig bok som du kan lese for barnebarnet ditt."

Liv Gade, FamilienJacob og hunden

"Dette er en fin bok til høytlesing for alle hundeglade familier."

Nina Halvorsen, bibliotekar, Østlands-PostenJacob og hunden

"En tradisjonell fortelling av høy kvalitet. [...] Man skal aldri undervurdere verdien av den tradisjonelle barneboken som rett og slett er godt fortalt, enkelt, velkomponert og spennende. Med Jacob og hunden viser Liv Frohde igjen evnen til å stå i denne solide tradisjonen, som passer usedvanlig godt til høytlesning, og tilføre sitt eget stoff. Som i flere andre av bøkene sine, utvider hun rommet i den skattkisten som handler om barn og dyr. [...] Enkelhet kombinert med presisjon er to av Frohdes kvaliteter. Like viktig er den fine, dramaturgiske sansen, som bygger opp om og tar vare på spenningen i vendingene. Det som likevel bærer fortellingen er hennes evne til å følge barnets blikk og inntrykk. For hverken for barn eller andre som er knyttet til en hund, finnes noe mer ignorant utsagn enn det rektor sier for å trøste Jacob, utsagnet vi også kjenner fra Per Sivles novelle: Det er jo tross alt bare en hund."

Mette Hofsødegård, AftenpostenJacob og hunden

"Vakker, spennende og usentimental. [...] det er godt mulig Liv Frohde har skrevet en ny klassiker med denne befriende gammelmodige vakre boka [...] Liv Frohde bruker krimteknikker i en spennende og hjerteskjærende åpning. [...] Hun [Liv Frohde] er også krimforfatter og er god på spenningsoppbygging. Det bruker hun her, gjennom et enkelt og effektivt språk. Realistisk og usentimentalt. Det er i beste forstand noe gammelmodig ved denne boka [...] Jeg kan ikke forstå annet enn at denne vakre lille boka vil slå an hos dagens barn. Barn og dyr er urtema. Frohde vet hvordan hun skal behandle det."

Cathrine Krøger, DagbladetJacob og hunden

Bibliography

2015 - Jacob og hunden

2012 - Mariahagen