Marit Larsen
© Fotograf: Ingrid Pop

Marit Larsen

Marit Larsen (b. 1982) is one of our most cherished Norwegian sing-songwriters. Where Agnes Lives is her book debut.

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

Musikeren har laget en fin, poetisk hyllest til det å bo i en bygård.

Sangtekster og bildeboktekster har såpass mye til felles at man skulle tro musikkartister kunne bidra til å fornye bildeboksjangeren. Dessverre er det ofte sånn at deres berømte navn på omslaget er det som imponerer mest. Med «Der Agnes bor» gir Marit Larsen meg troen tilbake. I Jenny Løvlie har forlaget skaffet henne en lydhør og barnevennlig illustra­tør å spille på.

For det er litt med bildebokbilder som med musikk: De setter stemningen, de bygger ut forestillingen teksten skaper og de bestemmer rytmen ved å regulere når det er på tide å bla videre. Det Larsen lykkes langt bedre med enn for eksempel Madonna i sine bildebøker, er å invitere illustratøren inn som med­forteller.

Et proft og tett lydbilde, umiddelbart forståelig.

Guri Fjeldberg, Bergens TidendeDer Agnes bor

«(...) et tema mange barn kan kjenne seg igjen i.»

«Boka er akkurat passe kunstnerisk, og speiler på mange måter hvordan et barn ser verden.»

Tina Maria Karlseng Nygård, Nettavisen LivsstilDer Agnes bor

« (...) Marit Larsen skriver overbevisende om barns unike evne til å skape mening i hverdagen.»

«Illustrasjonene er lune og rikt eventyrlige, uttrykket er gjenkjennelig og naivistisk. Kompleksiteten vitner om at det nok ligger et stort stykke arbeid bak dette. Løvlie plasserer leseren umiddelbart inn i en god, barnemagisk stemning (...) Farger, teknikk, utførelse – alt stemmer (...)»

«Boken holder høy kvalitet, og jeg gleder meg til en eventuell ny bok fra disse kunstnerne. Er du en voksen og vil bli et barn igjen, så les boken. Aller helst bør du lese den for et barn.»

Katrine Kalleklev, Barnebokkritikk.noDer Agnes bor

«Marit Larsens debutbok er ei historie om usikkerhet, vennskap og hva det vil si å høre til et sted.»

«Den klassiske oppvekstskildringa på landet viker for byen (...) interessant er bruddet med kjernefamilien som bygårdens familieliknende konstellasjon utgjør. Mangfoldet kommer også til syne blant de mange menneskene med ulike hudfarger i bybildet, også hos hovedpersonen selv (...) Det er befriende lesning i en hvit, norsk barnelitteratur.»

«Det er ei tvers igjennom fin fortelling (...) Styrken ligger imidlertid i en original forestilling om et fellesskap. Sammen med de detaljrike illustrasjonene gjør den at boka kan leses om igjen og om igjen og fremdeles la leseren oppdage noe nytt.»

Ingeborg Sivertsen Landfald, Periskop.noDer Agnes bor

«En klokkeren vakker bildebok som berører så mange viktige følelser i barns (og voksnes) liv: å høre til et sted, å «eie» nabolaget i beste forstand, ubehaget ved forandring, å nærme seg en mulig venn. Kanskje #åretsdebutant?»

Morten Olsen Haugen, @bokmorten på InstagramDer Agnes bor