Tom Kristensen

Tom Kristensen

Tom Kristensen (1955–) is both a Master of Business Administration and an engineer. His debut crime novel, En kule, was published in 2001, and since then he has written several crime novels based in the world of finance. Several of his books have been translated, and in 2007 he received the Riverton Prize for his novel Dødsriket.

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

"I kjappe og direkte scener bygger Tom Kristensen opp handlingen som avgjort byr på spenning, og ikke minst med et perspektiv som i seg selv gir et realistisk bilde av hvordan åndelige bevegelser kan bryte ned og forvandle usikre ungdommer til lette bytter for kynisk utnyttelse. Romanen er lettlest, effektiv og vel tilpasset lesergruppen som jeg tror kan finne handling, tema og effekter interessant. Tom Kristensen kan trygt gå videre med «World of Spycraft»."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Når den durkdrevne krimforfatteren Tom Kristensen henvender seg til ungdom, er det med spenning, spioneffekter og scientologi-kritikk. [...] spennende blir det, og viktig, for under den handlingsmettede spionfortellingen ligger det en kritikk av religiøse forførere som tjener seg rike på usikker ungdom. [...] Som leser rives jeg med av de mange teknologiske mulighetene. Dette er ingen tradisjonell mord- og oppklarings-krim, kniv- og pistolfaktoren er lav, for å si det sånn. «World of Spycraft. Mientologene» kan heller karakteriseres som en teknologisk thriller med filosofiske dimensjoner. [...] Tom Kristensen skal ha ros for å skrive skikkelig for ungdom. En seriøs thriller som attpåtil setter samfunnsproblemer under lupen, er kjærkomment i raden av de eksististensielle identitetskrisene norske ungdomsromaner forøvrig er overbefolket av."

Anne Cathrine Straume, NRK

"Forholdet mellom Live og Eric er fint skildret, og det er absolutt en styrke ved boken. Det blir aldri helt avklart hva de føler for hverandre og hva som ligger i vennskapet. Kristensen beskriver ungdommene med en varhet som aldri blir påtatt, og han gjengir ungdomsspråket på en nedtonet og stilsikker måte."

Liv Mossige, Dagsavisen

"Tom Kristensen debuterer for ungdom med en krim som kanskje særlig frir til utålmodige guttelesere. [...] Teknologien er oppfinnsom og troverdig, og setter en spiss på detektivarbeidet til sønnen Eric (16) og hans venninne Live (14). [...] Det umake paret minner litt om Pelle & Proffen når de både nysgjerrige og bekymret begynner å overvåke det som viser seg å være lokalet til mientologene like utenfor Oslo. [...] "

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

"Det blir spennande så det held, boka er ein såkalla «page-turner». [...] Romanen kan, og bør, lesast som eit skarpt åtak på scientologane. Måten dei utnyttar usikre unge på økonomisk, er avskyeleg. [...] Likevel er dette først og fremst ein spennande ungdomsroman [...] Lettlesen, full av spennande augneblinkar, litt uhygge – jo, dette er ei bok eg anbefaler"

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen