Country Cooking (Innbundet)

From the heart of Norway

Author:

Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad

Norwegian title: Gårdsmat fra hjertet av Norge
Author: og
Binding: Innbundet
Year: 2020
Pages: 280
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202640699
Kategori: Cook Books
Overview Gårdsmat fra hjertet av Norge

In Country Cooking, Charlotte Holberg Sveinsen and Andreas Viestad aim to strike a blow for good Norwegian food traditions and highlight lost gastronomic treasures, but also produce new recipes using ingredients that have travelled a short distance from gate to plate. If you like locally sourced Norwegian food and unpretentious recipes, you’re going to love this book.

The book is divided into traditional chapters, such as starters, meat, fish, desserts etc, but has some original approaches: for example, a whole chapter of recipes based on grains. In the meat chapter, the authors aim to show the full range, from crofters’ fare to the food on the big farms, as well as the significance of using all parts of the animal when preparing sustainable, locally sourced food. They emphasise that inland fish is a neglected treasure and that game can make for the best weekend dinners, among others.

Charlotte Sveinsen and Andreas Viestad are inspired by Hanna Winsnes and Henriette Schønberge Erken of Ringsaker. In their day, both these food pioneers were interested in introducing new raw materials and recipes, and their cookery books presented some traditional dishes, some new and some that were worth fighting to preserve. This is just what Charlotte and Andreas do in Country Cooking. The result is modern traditional food. And it comes from the Ringsaker region in the heart of Norway.

This is a book that will warm and inspire. Marvellous recipes and beautiful photographs of a much-loved landscape.

To the top

More books by Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad:

Reviews Gårdsmat fra hjertet av Norge

Finner matskattene 08.09.2020

«... en omfattende presentasjon av lokale mattradisjoner.»

«... en bok for dem som ønsker å bli bedre kjent med de nesten glemte matskattene.»

«... en bok for både tradisjon og nyskaping (...) det er først og fremst denne dobbeltheten som preger innlandsmaten.»

 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Høst på kjøkkenet - med hjerte for mat 02.10.2020

«Gi «Gårdsmat» til enhver som hevder at norsk mat er kjedelig.»

«Kokeboka er fylt til randen med kunnskap og tradisjon, og er skrevet på en lettfattelig måte som oppleves som overraskende moderne og spenstig. Her har du en skikkelig genuin og frisk kokebok, sprekkfull av smak, kjærlighet og nærhet til norsk natur og matkultur.»

Miriam Folland, nrk.no

To the top

Author Charlotte H. Sveinsen

Andreas Viestad (1973–) internationally known food and recipe book writer with a number of award-winning cookbooks. He has a column in Washington Post, and the TV series, New Scandinavian Cooking with Andreas Viestad, has been shown in more than 50 countries, including the USA, China, Germany and Italy.

To the top

Foreign rights