Andreas Viestad
© Foto: Åsmund Holien Mo

Andreas Viestad

Andreas Viestad (1973–) internationally known food and recipe book writer with a number of award-winning cookbooks. He has a column in Washington Post, and the TV series, New Scandinavian Cooking with Andreas Viestad, has been shown in more than 50 countries, including the USA, China, Germany and Italy.

Reviews

«... en omfattende presentasjon av lokale mattradisjoner.»

«... en bok for dem som ønsker å bli bedre kjent med de nesten glemte matskattene.»

«... en bok for både tradisjon og nyskaping (...) det er først og fremst denne dobbeltheten som preger innlandsmaten.»

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladGårdsmat fra hjertet av Norge

«Gi «Gårdsmat» til enhver som hevder at norsk mat er kjedelig.»

«Kokeboka er fylt til randen med kunnskap og tradisjon, og er skrevet på en lettfattelig måte som oppleves som overraskende moderne og spenstig. Her har du en skikkelig genuin og frisk kokebok, sprekkfull av smak, kjærlighet og nærhet til norsk natur og matkultur.»

Miriam Folland, nrk.noGårdsmat fra hjertet av Norge

«Sterk bok om landene der pepper'n gror. ... Originalt tenkt, godt gjennomført og med fin bruksverdi for de litt viderekomne, og da særlig for hobbykokker ... Oppskriftene spenner vidt, og her er nok av overraskelser og opplysende ting underveis i lesningen, som når du uforvarende knuser et helt pepperkorn mellom tennene fra en gryte. Du får lesestoff til mange glass rødvin ved kjøkkenbenken.»

Yngve Ekern, Aftenposten

«Andreas Viestad har smakt seg vei langs det indiske hav. Han er heldig, han har vært der, opplevd det autentiske og han har forsynt seg godt fra matfatet ... Han blander og krydrer med gode historier, som ved hjelp av fine bilder gjør flybilletten overflødig, eller kanskje gjør den til et sterkt ønske.»

Hanne Buxrud, VG på søndag

«En vidunderlig kokebok»

Martha Stewart, .

«Når vi åpner denne boken strømmer det ut dufter, farger, beskrivelser, opplevelser og en ekte vilje til å lage det som er blitt høstens beste matreise så langt mellom to permer.
Andreas Viestad la ut på en reise til 11 land rundt Det indiske hav i løpet av tre år og makter å gi oss mye lærdom både om mat og kulturer. Mette Randems deilige bilder fyller ut inntrykket av en komplett inspirerende kokebok.»

Karin Muri, VG

Bibliography

2023 - Ekte grønn mat

2020 - Gårdsmat fra hjertet av Norge

2018 - 90 retter du må kunne

2015 - Den store kjøttkokeboka

2014 - Julemat

2013 - Noe godt hver dag

2012 - På grillen

2012 - Norsk

2012 - Teknikker

2010 - Ekte mat

2008 - Norsk mat med Andreas Viestad

2007 - Reisen til Cadillac

1999 - Bordet fanger