Life (Innbundet)

The story of the universe's most spectacular invention

Author:

Dag O. Hessen

Norwegian title: Liv
Norwegian subtitle: Historien om universets mest spektakulære oppfinnelse
Author:
Binding: Innbundet
Year: 2021
Pages: 192
Publisher: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202676995
Kategori: Narrative Non-fiction
Overview Liv

What is life and how did it come about? In Life, Dag O. Hessen tries to build a bridge between the existential wonder we all feel and the prominent scientists who have attempted to give us concrete answers to these vast questions. The result is an ambitious but fittingly unpretentious and engaging tale of the jaw-dropping series of chances that led to the diversity of life on Earth today.

Life is a plea to the reader to be grateful for the winning ticket that every one of us has drawn, and a hope that a greater understanding of the millions of flukes that resulted in the planet’s diversity will also give us a stronger motivation to protect it.

To the top

More books by Dag O. Hessen:

Reviews Liv

Hyllest til livet 03.09.2021

«Hold deg fast. Det er morsomt, krevende og lærerikt.»

«Hessen trekker leseren fort inn og med seg - i en bok som virkelig ikke er helt enkel i partier, men har en tekst som fører leseren med seg gjennom sin friskhet, overraskelser, en velopplagt tone og mange gode språklige vendinger.
I en sving er det humor og snert, og så er vi brått inne i en tettpakket fremstilling av et vitenskapelig tema, og tror mens vi leser - at ja, vi er med og forstår.»

 
Guri Hjeltnes, VG

Det skjøre og eksplosive livet 09.09.2021

««Liv» er en fascinerende utredning av livets villnis fra den doble Bragepris-vinneren Dag O. Hessen. ...
«Liv» er en bok tettpakket av informasjon som er popularisert og forklart så godt det er mulig, med dette tross alt ganske krevende emnet.

Boken kan anbefales på det varmeste for alle som har den aller minste interesse for den levende naturen omkring oss, noe som burde gi den en ganske stor målgruppe.»

Ola Hegdal, Nrk.no

Stjernebiologen fortsetter sitt utrettelige opplysningsarbeid.

« Denne boken gir deg mye rart å tenke på. Det er gøy.
...Det mest imponerende med Hessens måte å forklare på, er nettopp at hvis du er en legkvinne med et fnugg av interesse for naturvitenskap – så kan du lære deg forskjellen på DNA og RNA en gang for alle - og kanskje svare riktig ved neste quiz-anledning.

Det virker som om Hessen har som prinsipp at han aldri vil undervurdere leserne. Det er stort sett et pluss. Språket er personlig og humoristisk i tonen. Teksten er krydret med Zappfe-sitater, pop-vitenskapelige teorier og vitenskapelig name-dropping.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«Hessen er en trygg og erfaren turguide»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

Å være eller ikke være 03.09.2021

«Å forsøke å forstå livets byggesteiner og irrganger er for alle. Det gir oss horisont. Og takk og pris for at vi har en slik humboldtsk ånd blant oss, som entusiastisk vil forklare alt, i sammenheng.»

Andrew Kroglund, Vårt Land

På livet løs 03.09.2021

«... jeg har stor sans for Hessens ærbødighet overfor det livet og de spørsmålene han dissekerer. Spørsmålet 'hvorfor liv' er ikke besvart, men, som Hessen skriver: 'Fraværet av et metafysisk derfor fjerner heller ikke den intense gleden over å være til stede i mangfoldet ...'. Det han også kaller 'dette vakre, men også absurde og dels uforståelige teaterstykket'.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

To the top

Author Dag O. Hessen

Dag O. Hessen is a Professor of Biology at the University of Oslo. He has written many scientific works on themes like ecology and evolution. He has also published ten popular science books about evolution, biology and the environment. His work is found at the crossroads of biology and philosophy. He has received several awards for his promotion of popular science, among them the Riksmålsprisen in 2008.

To the top

Foreign rights