Gry Moursund
© Jan Alsaker/Observatoriet

Gry Moursund

Gry Moursund (1969–) graduated from the National Art Academy with a specialization in illustration and graphic design. She has since received a number of prizes for her illustrations, among them the Brage Prize in 2003. In 2009 she won the Ministry of Culture´s Picture Book Award for the book The Three Billy Goats at the Water Park (Bukkene Bruse på Badeland).

Titles

Reviews

"Jeg fylles av knis og glede, når jeg blar meg inn i Gry Moursunds verden. [...] Her spilles på opplevelsen. Vi bare nyter stunden, det er en fryd med bildebokkarakterer som hengir seg så intens til arbeidsgleden, som Bibbi og katten gjør. Det handler om å samarbeide, om å glede seg og bitte litt om å ikke å klare å vente. Det enkle og dynamiske bildespråket i denne boka sender tankene til gamle tegneseriehefter og tidlige tegnefilmer. Kjente figurer og konsepter svever forbi mens jeg leser og blar; Pippi, Betty Boop, min mors papirdukker, gammel Disney, ja og så Jabba de Hutt. Moursund levendegjør figurene med enkle virkemidler og de er nesten på vei ut av bokformatet. Støttet av den enkle teksten, som vekselvis spør og vekselvis konstaterer er fortellingen komplett."

Anita Hartviksen Ravn, Rana Blad

"Prisbelønte Gry Moursunds bok «Bibbi og katten» fungerer først og fremst i kraft av sterke farger og detaljerte billedflater. [...] Det meste av fortellingen overlates til høytleserens fantasi. Boka gir stort spillerom for å peke, utbrodere og stille spørsmål [...] Streken er tydelig og distinkt, lett Disneyinspirert, samtidig som mye skjer i bildet som gir grobunn for både undring og nysgjerrighet."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Enkel, fargerik og humoristisk bok for de minste. Alle små har ventet på noe godt, og kjenner godt til ventefølelsen."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

"Utrolig kul og fantasirik bok. Her myldrer det med mange små herlige detaljer. Dette er boka om en utrolige bursdag som virkelig tar helt av. Vår fireårige anmelder gir boka beste skussmål: Boka ble etterspurt og lest 4 kvelder på rad!"

Elisabeth Lofthus, Mammanett.noHipp Hurra for selveste Susi

Bibliography

2011 - Bibbi og katten

2008 - Hipp Hurra for selveste Susi

1998 - Himmelkua