Bjørn F. Rørvik
© Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken.

Bjørn F. Rørvik

Bjørn F. Rørvik (b. 1964). Since his first book in 1996, he has become one of the most successful and renowned childrens books authors in Norway. His book-series about The Three Billy Goats Gruff (ill. Gry Moursund), Purriot (ill. Ragnar Aalbu) and Fox & Piglet (ill. Per Dybvig) has sold in hundreds of thousands of copies in Norway alone. His books are full of crazy humour and original concoctions which makes them enjoyable for readers of all ages.
Bjørn knows quite a lot about birds and animals, and enjoy traveling around Norway reading from his books.

Titles

1 - 40 of 41 results

  1. 1
  2. 2

Reviews

"For dette er bøker som henvender seg like mye til de ganske små, som de litt eldre - og til de voksne som leser for unga. De får litt humor alle sammen. For det er bøker tettpakket av detaljer, både språklig og visuelt, og det som ikke råker den ene lesergruppen, risikerer full klaff hos den andre."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladBukkene Bruse begynner på skolen

"De to følgesvennene har holdt ut med hverandre i tjue år, helt siden debutboka «Reddikhaien» (1986). Kombinasjonen av mat og sjødyr også i årets tittel, er kanskje en liten markering av jubileet. I «Vaffelfisken» havner vennene på dypt vann, og i stedet for fisk på spagettien, får de en Bartenøkk, også kalt dypets bart, i stavmikseren (les: båtmotoren). […] Rørviks språklige lek og bilder bidrar til å gi bøkene litterær kvalitet. Han er ikke redd for adjektiver, her er gigantiske dotter og katastrofale fuglereir. Similer og billedlige formuleringer løfter teksten. Som der spagettien etter et mesterkast vaser seg og «og styrtet i vannet som en kraftig regnbyge». Rørvik tør strekke språket, og det er en god ting […] Illustratør Dybvig tegner som før fritt og kreativt, med talent for det nifse. «Bartenøkken» i årets bok har likheter med Kittelsens udyr og er regelrett uhyggelig. Streken er umiskjennelig, rufsete og vittig, og sanselig […] Gøyale påhitt verbalt og visuelt preger serien om Reven og Grisungen. Også «Vaffelfisken» er god historiefortelling inspirert av eventyr, med morsomme dyr gitt menneskelige attributter og svakheter. Dette er bøker som overrasker, som vi ler av og blir glad i. Kort sagt: Kvalitetsmoro for småtroll."

Maya Troberg Djuve, DagbladetVaffelfisken

"Rørviks tredje bok om mesterdetektiv Purriot er tull og tøys av beste sort. Krimgåten er ikke det viktigste, men den er fornøyelig klekket ut og løst. Boka er krydret med rare innfall, paprikaer som prøver å snuse, sikkerhetsansvarlige med glatte sko, kvister utkledd som elger, russere som synger lange og triste viser, sjarmerende lek med velkjente og uskyldige stereotypier, og herlige dialoger der gjentakelser maner frem latter hos leseren. Ugjerningene er gjort med hjertet. Boka har en fiks vri på slutten. […] Morsomt og meget sjarmerende for stor og liten."

Anders Holstad Lilleng, DemokratenPurriot og skimysteriet

"Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu har utvilsomt hatt det moro mens de har jobbet med sin tredje krimbok om mesterdetektiv Purriot og kona Paprika. Det smitter lett over på leseren […] Referansene til grønnsaker og virkelige skiløpere tydeliggjøres i de fargesterke og typete illustrasjonene, som både kaller på latteren og hjelper leserne med å holde styr på det rike persongalleriet. De store spenningstoppene uteblir, men opprullingen av skimysteriet er så absolutt morsomt å følge."

Marie L. Kleve, DagbladetPurriot og skimysteriet

"Forhåpentligvis ikke siste bok fra paret bak gigantsuksessen «Bukkene bruse i badeland». […] Moursunds illustrasjoner er mesterlige og gjennomtenkte, jeg får assosiasjoner til de tegningene man tegnet på barneskolen. De er innholdsrike, fargesterke og forteller sin egne historie som både forsterker og løper parallelt med teksten. Det er et veldig sterkt fellesskap i tekst og bilde gjennom humoren, det er omtrent som om denne fortellingen ikke kunne vært illustrert på en annen måte enn akkurat med disse bildene. […] Det er som om vi hører det opprinnelige eventyret på nytt i bakgrunnen under lesningen. Dét er i seg selv et kunststykke."

Mari Nymoen Nilsen, VGBukkene Bruse vender tilbake

"Verdens kuleste geitebukker er på vei til setra igjen - og til et barnerom nær deg. Kulere eventyr skal du lete lenge etter. Sier du «Bukkene Bruse…» til norske småbarn, er sjansen stor for at de legger til «..på badeland». For flere årskull med smårollinger har bildeboka til Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund blitt en mer naturlig referanse enn det kjente eventyret. Etter fem år er oppfølgeren her, og med det snakker vi kulturnyhet på linje med ny «Star Wars»-film, Knausgård-roman, «Game of Thrones»-sesong (velg det som passer), i barnehagemålestokk. [...] denne gangen kommer vi enda lenger inn under pelsen både på bukkene og på trollet. Uten at hornene har blitt noe sløvere. [...] Han [den mellomste bukken] har vokst til å bli en obsternasig tween - et kostelig grep som kommer til syne både gjennom gjenkjennelige replikker og energiske illustrasjoner. [...] Det er ellers imponerende hvor mye mimikk Moursund klarer å få inn i de enkle, tusjtegnede fjesene. De uvørne, men fargesterke og detaljerte klipp-og-lim-illustrasjonene gir et passe rampete preg. Det gjør også politisk ukorrekte ord som «gamlehjem». [...] «Bukkene Bruse vender tilbake» leker nesten mer med originaleventyret enn forgjengeren gjorde. Men den har også mye moro med annen populærkultur, både for barn og voksne. [...] Denne boka er rett og slett skapt for å bli lest av voksne og barn i fellesskap, med gjennomført typografi som understreker når du skal heve eller senke stemmen, eller bre-e-e-ke litt ekstra."

Marie L. Kleve, DagbladetBukkene Bruse vender tilbake

"Bukkene Bruse vender tilbake i triumf! Oppfølgeren til salgssuksessen «Bukkene Bruse på badeland» er om mulig enda mer leken enn forløperen. Jeg bukker dypt for forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund, som har laget en minst like morsom variant av det velkjente eventyret om de tre Bukkene Bruse som sist. […] Mange kjenner Bjørn Rørviks tøylesløse humor fra bøkene om reven og den retthalede grisungen. Han har en helt spesiell evne til å se originalt på det velkjente. Jeg holdt nesten på å si at han skriver som barn leker, der hverdagens rammer blir tøyd og utforsket av en som ennå ikke er blitt fullstendig fanget i dem. Gry Moursunds illustrasjoner er ikke mindre fantasifulle. Hun bruker sterke, nærmest skrikende farger og har en naivistisk, barnslig stil. Men synet kan bedra; her er detaljer i massevis for øyet som vil se. […] De beste bildebøkene har ofte det til felles at de henvender seg like mye til voksne som til barn. Rørvik og Moursund faller aldri for fristelsen til å selge seg inn til foreldrene fremfor barna. Men vi voksne får så absolutt vårt. […] Det er gjennomgående så mange lag, så mange detaljer og referanser både i tekst og illustrasjoner, at jeg ikke risikerer stort når jeg spår at dette er et kunstverk som vil leve lenge."

Anne Cathrine Straume, NRK.noBukkene Bruse vender tilbake

"Genistreken er å ta utgangspunkt i det svært kjende og vitalisera det gjennom verbal og visuell humor. Andrebokas privilegium er at den kan spela både på det gamle eventyret og 2009-boka. Gry Moursunds frodige og fargesterke bildeunivers er herleg. Bukkane utgjer ein maskulin fellesskap av brør, dei er litt western, litt Snekkersvekara. […] Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund lukkast med si nye omdreiing på leiken med eventyrets klisjear. Leseglede ventar!"

Ingeborg Mjør, Dag og TidBukkene Bruse vender tilbake

"Med disse geitene vet du aldri helt hva som skjer. Skal de på setra igjen? Eller blir det noe helt annet de finner på denne gangen? Her kan du virkelig gå på skattejakt i hver illustrasjon og i hver setning."

Johanna Podhorny, Byavisa MossBukkene Bruse vender tilbake

"Skal du kjøpe bare én ny barnebok til et barn du kjenner – så la det bli «Bukkene Bruse vender tilbake». [...] Du må være bra sur for ikke å synes at det er morsomt."

Helga Lilleland, VardenBukkene Bruse vender tilbake

"dette er både familiært og frekt, det er gjenkjennelig, men nytt. Et lett og ledig, moderne språk, blandet med de tradisjonelle eventyrfrasene fungerer ypperlig. Tett knyttet til Gry Moursunds naivistiske og detaljerte tegninger som fyller sidene med fargerike eksemplarer fra dyreriket. [...] den er utvilsomt en verdig oppfølger."

Anne Ekornholmen, Hamar ArbeiderbladBukkene Bruse vender tilbake

"et sjarmerende gjensyn med de elleville bukkene Bruse, i Gry Moursunds lekende strek. [...] I spennet fra utspekulert til rasende, redd og ynkelig krusedull er trollet like suverent portrettert som før. Som tidligere påpekt kan ingen tegne som barn slik Gry Moursund gjør det. Selv ikke barn. Liten begrensning i bruken av farger kunne ført til kaos, men det er så fint komponert. At boken også må leses på høykant med bilder som strekker seg over dobbeltoppslag, skaper dynamikk i lesningen. De mange fiffige detaljene supplerer teksten på kreative måter og gir mulighet for oppdagelse. [...] Brødrene Bruse er samtidig, kanskje helt nødvendige, tradisjonsformidlere, både i og utenfor bokens univers. Nettopp i vittige brudd mellom et fastlåst eventyr og nye impulser, er nasjonalarven sikret som levende barnelektyre. For de fleste små barn er vel Rørviks og Moursunds festlige bukker nå den primære referanse på hva bukkene Bruse egentlig er. Vi burde ikke trenge å vente fem år til for en oppfølger i dette gullkonseptet."

Birgitte Furberg Moe, Barnebokkritikk.noBukkene Bruse vender tilbake

"... läsaren har ohyggligt roligt åt den här färgsprakande moderna parafrasen på den välkända folksagan."

Lisa Bjärbo, Svenska DagbladetBukkene Bruse vender tilbake

"Barnen älskar verkligen den här boken. Och vi vuxna också! Humorn som genomsyrar både bilder och text uppskattas av både barn och vuxna. … Jag förstår att de båda böckerna om bockarna Bruses äventyr är så populära. Jag kan varmt rekommendera dem."

Ann Wallin, Tidningen Förskolan (Sverige)Bukkene Bruse vender tilbake

"En sjövild, modern saga med roliga, färgglada teckningar och våldsamma förvecklingar."

Ingalill Mosander, Aftonbladet (Sverige)Bukkene Bruse vender tilbake

"… ny och härligt galen tappning. … de innehållsspäckade bilderna fångar stämningen i rörviks text perfekt. Go for it, bröderna Bruse! Jag hoppas att vi ses snart igen!"

Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter (Sverige)Bukkene Bruse vender tilbake

"… precis lika bra som den förra."

Sebastian Johans, Upsala Nya Tidning (Sverige)Bukkene Bruse vender tilbake

"Efterlängtad uppföljare med magkrampsvarning – ohyggligt rolig!"

Annika Henning, City (Sverige)Bukkene Bruse vender tilbake

"Framför allt är det humorn och den skickligt genomförda blandningen mellan klassiskt och modernt som gör intryck. För att inte tala om illustrationerna som till bredden är fyllda av energi."

Dag Hedberg, Nerikes Allehanda (Sverige)Bukkene Bruse vender tilbake

"Bjørn F. Rørvik har sammen med illustratør Per Dybvig laget en fornøyelig og småfrekk bok om de to vennene. Med ordspill og tøffe tegninger blir dette en opplevelse både for dem som leser og de som blir lest for. Mens barna legger merke til én ting, legger de voksne samtidig merke til noe helt annet. Slike fortellinger er krevende å få til, men her har Rørvik og Dybvig virkelig lykkes. Boken passer nok best for barn fra seks år og oppover. Den er lettlest, ryddig og oversiktlig. Samtidig som den har store tegninger som fanger oppmerksomhet."

Marie E. Andresen, TelemarksavisaJulefuten

"En gendigtning af ’De Tre Bukke Bruse’ er blevet en nyklassiker i Norge, og nu kommer dens efterfølger på dansk. […] Humoren i disse bøger fungerer på flere planer. I den sjove fortælling, den genrekritiske gendigtning, den sproglige lethed og i illustrationerne. Gry Moursund gør faktisk det samme med sine illustrationer som Bjørn F. Rørvik gør med sin fortælling. Hun bryder grænser ned ved at forholde sig til dem. Bøgerne er myldrebøger uden at være det. Bøgerne er fyldt med kendte figurer uden at være det. […] Disse bøger bør også blive nyklassikere i Danmark."

Anita Brask Rasmussen, Information (Danmark)Bukkene Bruse vender tilbake

"Fortellingen er forbilledlig original, samtidig som den har en stor porsjon gjenkjennelse i seg. […] Få barnebokforfattere er så humoristisk oppfinnsomme som Bjørn F. Rørvik. […] I historien om Julefuten bruker han også ordspill og dobbeltbetydninger som nok omfavnes med takknemlighet like mye av den voksne som leser høyt – for dette er en utpreget høytlesningsbok! – som av barnet det leses for. […] Dybvig er som vanlig frekk i sine dristige utsnitt. Zooming ut og helt inn, tett på, slik at bare en kroppsdel i blant synes, skaper energi. […] Vi er mange som tyr til Alf Prøysen, Astrid Lindgren eller Selma Lagerlöf i julen. Det spørs om ikke Rørvik og Dybvig snart må innlemmes i juletradisjonen."

Anne Cathrine Straume, NRK.noJulefuten

"I stedet for en pliktoppfyllende tilpasning til juletemaets konvensjoner, bringer Rørvik og Dybvig jula inn i universet de selv har etablert med Reven og Grisungen. Med ordlek og absurditeter i kjent stil leverer de en forfriskende annerledes julefortelling, levendegjort av Dybvigs karakteristiske strek. […] Fortellingen kan leses som en subtil satire over nødvendige illusjoner og kjærlighet til tyrannen. Den er også en julefortelling relativt fristilt fra normen, som viser at elementer kan stokkes om og inngå i uvanlige sammenhenger uten at det vesentlige går tapt."

Eirik Høyer Leivestad, Barnebokkritikk.noJulefuten

"Figuren er minst like troverdig som de gløgge, utrolig sære og litt sosialt klønete litterære figurene i krimbøker for voksne. han skildres med humor og varme og historien er lett å følge. God oppfølger og et bra bokvalg. Du må ikke ha lest eneren for å kose deg med denne."

Elin Solvang, Magasinet MammaPurriot og den forsvunne bronsehesten

"Rørvik drar leken og parodien enda et hakk videre i sin fortelling om mesterdetektiven Purriot. Detektiven ser ut som en purre og har noen fellestrekk med sin navnebror Poirot. (...) Boka skal kanskje appellere til foreldre som har planer om å lage en spennende og litt tullete lesestund? Selv om krimreferansene er voksne, så er humoren også barnslig nok for en ung leser."

Knut-Anders Løken, BarnebokkritikkPurriot og den forsvunne bronsehesten

"Denne boken er mer omfangsrik enn debuten. Det betyr at både personer og handling kan utdypes bedre. En mer moden utgave."

Helge Ottesen, VardenPurriot og den forsvunne bronsehesten

"En herlig krimbok for barn i alderen 6 til 9 år. Kan leses av voksne også.(...) Dette er tenkt til å bli en krimserie, og vi gleder oss allerede til nye friske Purriot-sprell."

Helge Ottesen, VardenPurriot og den usynlige mannen

"Purriot og den usynlige mannen kan godt være årets krim for barna. [...] det er en innholdsrik historie vi får presentert [...] Persongalleriet er rikt, og stort sett bestående av grønnsaker og frukt. [...] Aalbus valg av farger gir boken en varm glød [...] Det er mye humor å spore i både tekst og bilder, som vil falle både unge og voksne lesere i smak. [...] Alt i alt er det en morsom og spennende bok for de yngste leserne, og en bok som gir en lysttil å, når de små er lest i søvn, gå i bokhylla og finne fram en god, gammel britisk klassiker av en kriminalroman, sette seg foran peisen med en kopp te og brette ullteppet over beina."

Randi Grete Kalseth, OpdalingenPurriot og den usynlige mannen

"Nå har de to seriemesterne slått seg sammen, og resultatet er en søt og stilfull krim for de minste (...) Rørvik og Aalbu har laget en litterært og visuelt stilbevisst bok, og et konsept som er enkelt og morsomt nok til å skape en serieslager."

Maya Troberg Djuve , DagbladetPurriot og den usynlige mannen

"Det fins jo ikke så mange kriminalromaner for de aller minste (bortsett fra «Folk og røvere i Kardemomme By»), men her er en elegant nyskapning. Purriot (som har et innlysende litterært forbilde) og medhjelperen Paprika slår til, i tekst og tegning. Ikke minst tegning. Jeg er blodfan av tegneren Ragnar Aalbu, og anbefaler i samme slengen hans dyrebøker, «Fokus på ku», «Grundig om gris», «Sau i sentrum», «Dyr i drift» m.fl. For barn, og alle som har vært det."

Fredrik Wandrup, Dagbladet MagasinetPurriot og den usynlige mannen

"Historien er på samme tid morsom og pussig. Morsom fordi Rørvik og Aalbu har fått fram mange morsomme typer, som nok kan glede både barn og voksne på ulike vis (...) Boken er også pussig fordi den gjør så lite ut av koblingen mellom Poirot og Purriot: billedlikhet, navnelikhet og et par små anekdotiske trekk som forfengeligheten ved navneuttalen og oppklaringsscenen i peisestuen. Alt dette er ting som gikk over hodet på min niårige testleser, som likevel slukte boken (...) slike plott kan være med på å motivere barn til å unngå fordommer, majoritetsmakt og vanetenkning. Det liker vi!"

Morten Haugen, Barnebokkritikk.noPurriot og den usynlige mannen

"Fortellingen følger klassiske kriminalhistoriers oppbygning og det er gjort mange morsomme og kreative lån fra ”de store”. Noen av poengene er nok mest for voksne, men leseopplevelsen er like god for både små og store. Å bruke grønnsaksuniverset (hovedpersonen er en purre og mange andre figurer er også grønnsaker) er et originalt grep som sammen med humoren og en spennende fortelling er nok en fulltreffer for Rørvik. Illustrasjonene er også full klaff."

Elin Solvang, Magasinet MammaPurriot og den usynlige mannen

"Kombinasjonen en søt og sjarmerende historie med morsomme og originale tegninger gjør møtet med denne lille barneboka av Bjørn F.Rørvik til en trivelig opplevelse."

Kjetil Skotte, Oppland arbeiderbladPurriot og den usynlige mannen

"Noen bøker bare vet man at man kommer til å elske. «Purriot og den usynlige mannen» er nettopp en slik bok.Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Ragnar Aalbu har hver for seg de siste årene levert en rekke barnebøker. «Purriot og den usynlige mannen» er deres første samarbeidsprosjekt, og vi håper at det ikke blir det siste. [...] Frukt og grønt er uten tvil sunt. I «Purriot og den usynlige mannen» blir det også ustyrtelig morsomt."

Pål Andreassen, Moss avisPurriot og den usynlige mannen

"Jeg synes boka var veldig morsom, og historien om hvordan "Gjesp" ble til "Skrik" etter inspirasjon av en innbruddstyv var original og festlig. Den opprinnelige historien står fortalt bakerst, så det er ingen vranglære ute og går altså. At den lille penselen kom seg opp og frem formidler en fin moral, noe de minste tar til seg veldig lett. Thore Hansens fantastiske illustrasjoner gjør dessuten fortellingen ekstra fargerik.(...) Hva barna mine synes? Umiddelbart etter at jeg begynte å lese, kravlet femåringen opp i fanget mitt og var lutter øre. "Edvard Munch!" utbrøt sjuåringen, så de har tydeligvis lært litt om ham på skolen. De likte boka kjempegodt, både fargene og historien.(...) God bok. Anbefales."

Ann Helen Ingebrigtsen, lesmye.blogspot.no

"Fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr. Boka glir over dataskjermen, mobilen eller mp3-spilleren mens fortellerstemmen snakker. En morsom bok for hele familien som kan bli en moderne klassiker!"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

”(…) en vill og morsom bok som ikke gjør skam på en fantastisk bokserie (…)Dette er stor kunst! (…) Det gjør godt å lese en tekst for barn der presisjonsnivået og nyanserikdommen er så velutviklet. Jeg sier - uten å betenke meg noe særlig om - Ja takk til ti nye bøker!”

Anne Cathrine Straume, NRK P2Prikkesyken

"Bøkene faller fint inn i tradisjonen av pussigsøte dyr (...) en blanding av forviklingskomikk og lun livskunst. Hos Rørvik er det mest komikk og enda mer vilter språklek".

Morten Haugen, AftenpostenPrikkesyken

”Ikke mange innlesere får liv og humør over en fortelling i samme grad som Bjørn Rørvik, når han leser sine egne morsomme historier om Reven og Grisungen.”

Ginni Sch. Henriksen, Kvinner og Klær

"I denne forbløffende kloke og morsomme nyversjonen har Bjørn Rørvik lagt handlingen til vår tid, og gjort trollet til en utagerende bølle av den typen som alle barn kjenner minst en av (...) Det har blitt en kraftfull, fargesterk og energisk bok, og ikke minst har det blitt ei moderne bok, i sin miks av levende eventyrtradisjon og barns samtidskultur."

Morten Haugen, AdresseavisenBukkene Bruse på badeland

”Denne annerledesversjonen av Bukkene Bruse er den beste barneboka jeg har lest på lenge. Den har alt: En stor porsjon humor, høy gjenkjennelsesfaktor, fantastiske illustrasjoner, tidsriktig og godt tilpasset tekst både til mange barns hverdag og til illustrasjonene, den er passe lang til å lese på senga og den er til og med litt pedagogisk (…) kan anbefales foreldre som leser for sine søte små, men også for større barn, helt opp til tredje klasse. Og egentlig for voksne også. Helt herlig!”

Kine Søreng Hernes, Gudbrandsdølen DagningenBukkene Bruse på badeland

”Snakk om å gjøre en vilter ny vri, virkelig fornye den, uten å ødelegge den opprinnelige historien! (…) Selv om tegningene skiller seg langt fra de trauste bukkene jeg husker fra barndommens eventyr, så er duoen Moursund og Rørvik tro mot den, fra a til å. Og jeg bare må nevne det. Trollet. For et troll! En krysning mellom Mummidalens Hufsa og Knerten på boler. Fargebruken er spenstig og detaljene vil gi leserne nye oppdagelser gang på gang.”

Anita Hartviksen Ravn, Rana BladBukkene Bruse på badeland

”Dette er morsom lesning for hele familien. Stort bedre enn dette blir det ikke!”

Elisabet Høye, Foreldre & BarnBukkene Bruse på badeland

"Språket er godt, lett og ledig. Det vil ikke være noe problem for barn å følge med på historien eller dramaturgien. Det er en god flyt gjennom hele fortellingen og boka har en passelig lengde. De minste og de mellomste vil nok både falle for, og nyte denne boka!(...) Jeg vil gi denne boka litt ekstra applaus for fantastiske illustrasjoner, de er utrolig sjarmerende."

Maria Ludvigsen, Uriks.noBukkene Bruse på badeland

"Norska Bockarna Bruse på badhuset med text av Björn F Rörvik och illustrationer av Gry Moursund är bland det roligaste jag sett i bilderboksgenren. Vad som gör boken unik är att de har lyckats härma det naiva. Rörviks berättande som utgår från bockarna Bruse påminner mycket om hur barn använder sig av sagor i sina lekar. (...) Jag påstår att detta är ett mästerverk. Boken har varit min följeslagare under flera månader och de flesta som jag visat den för har varit väldigt förtjusta."

Karin, Barnboksbildens vännerBukkene Bruse på badeland

”(…) denne omplasseringen av velkjent eventyrstoff har blitt en svært vellykket bildebok. Med et troll som bare må oppleves. Roll over Theodor Kittelsen! (…) Moursund og Rørvik har funnet fram til en felles grunntone i både tekst og bilde, der den samme tullete humoren er gjennomgående (…) Det er egentlig bare å konstatere at brødrene Bruses eventyr på badeland sitter som et skudd ved første gjennomlesning. Noen ganger er en bok basert på en så god idé at man kan bli litt misunnelig for ikke å ha kommet på den selv. Dette er en av de gangene.”

Mette Moe, Barnebokkritikk.noBukkene Bruse på badeland

”Forteljingane om reven og grisungen gjer seg godt som lydbok (...) Rørvik les svært godt, med entusiasme og med kjærleik til figurane sine, kor snåle dei enn er. Hans hadelandsaksent gir opplesinga eigenart.”

Ingeborg Mjør, Dag og Tid

Bibliography

2024 - Bukkene Bruse: Alt går an på Badeland

2024 - Løveunge - Alle barna 2

2024 - Ridderne og det store bålet

2023 - Løveunge - Alle barna

2023 - Ridderne tar gull

2023 - Bukkene Bruse begynner på skolen

2023 - Koselig med katt

2023 - Bukkene Bruse Julekalender 2023

2023 - Bukkene Bruse og julenissen

2023 - Bukkene Bruse vender tilbake

2022 - Se opp for plaskrein!

2022 - Uflaks

2022 - Grisaldo

2021 - Bukkene Bruse drar til Syden - Aktivitetsbok

2021 - Hi-hi!

2021 - Løveunge - Ho-ho!

2021 - Bukkene Bruse begynner på skolen - Aktivitetsbok

2021 - To små riddere

2021 - Reven og Grisungen Sommerspesial

2020 - Løveunge - Ha-ha!

2020 - Bukkene Bruse drar til Syden

2019 - Leseløve - 99 helt ko-ko dyregåter

2019 - Purriot og den hodeløse kvinnen

2018 - Reveljen-Griseposten

2018 - Bukkene Bruse - Aktivitetsbok

2018 - Min første leseløve - 102 irriterende teite dyregåter

2018 - Purriot og den falske nissen

2017 - Purriot og tv-kokken

2017 - Min første leseløve - Bjørns nye dyregåter

2016 - Dyrene i Bfrika

2016 - Hurra for Reven og Grisungen - samleutgave 3-i-1

2016 - Reven og Grisungen Julespesial - to bøker i en

2015 - Purriot og skimysteriet

2014 - Julefuten

2014 - Film et dyr

2013 - Purriot og den forsvunne bronsehesten

2012 - Purriot og den usynlige mannen

2011 - Den lille penselen

2010 - Prikkesyken

2009 - Bukkene Bruse på badeland

2009 - Reddikhaien og andre fortellinger om Reven og Grisungen - Cappelen Damms Gull

2008 - Tutomaten

2008 - Reven og Grisungen

2007 - Myggsprayen

2006 - Nisseforeningen

2005 - Kumatpakkene

2004 - Konglesugeren

2003 - Rebusløpet

2002 - Værhårene

2001 - Kafé Haletippen

1996 - Reddikhaien og andre fortellinger om reven og grisungen