Heidi Furre
© Foto: Julia Naglestad

Heidi Furre

Heidi Furre (b. 1986) made her debut 2013 with the novel Parissyndromet, to critical acclaim. She has since written two more novels. In addition to her writing, Heidi spends the majority of her time working as a photographer (www.heidifurre.com).

Titles

1 - 4 of 4 results

Reviews

"Furre er et utvilsomt talent, med en underfundig humor. I et lekende, vakkert og visuelt språk forteller hun om en forvandling, fra et liv i en slags hverdagslig tralt til en økende opplevelse av å være en del av noe enestående."

Fredrik Wandrup, DagbladetDyret

"Heidi Furre vender blikket både inn og ut i sine feministiske observasjonar. Mange tankevekkande, minst like mange morosame. (...) Litteraturen er ofte problematiserande og mørk, oppteken av dei vondaste forteljingane. Abort og dødfødsel, parproblematikk og barselsdepresjon. Dyret er ein motsats. (...) Dyret vil kunne lesast med rørt gjenkjenneing av mange, mange mødrer. Og ho burde lesast med storøygd interesse av minst like mange fedrar. Farsdagsgåva er kanskje innkjøpt allereie – men det er jo snart jul!"

Gerd Elin Stava Sandve, DagsavisenDyret

"ein lett, underhaldande og smart roman (...) Dyret handlar om så mykje meir enn morskap: Romanen er ei rørande forteljing om å plutseleg måtte bli tøffare og sterkare for å kunne verne om det livet som kjem. (...) ein roman som rører og underheld lesaren – og gir ho mykje å tenkje på."

Kristina Leganger Iversen, KlassekampenDyret

"Hurra! Jeg elsker debutromanen til Heidi Furre! Nydelig språk, vakker debut."

Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

"Det slår meg at denne fortellingen om jenta i Paris er noe av det finere jeg har lest om vennskap på en stund (…) Heidi Furre skriver ikke bare en lett og ukunstlet nynorsk, hun behersker stemninger, følelser og tilstedeværelse på en måte som ikke merkes og som nettopp derfor oppleves. Evnen til å formulere klare og slående setninger er betydelig, det være seg tristesser om tapt kjærlighet eller tanker om menneskelig eksistens i den helt store sammenhengen. Jeg er berørt."

Leif Ekle, Kulturnytt, NRK

Bibliography

2021 - Makta

2018 - Dyret

2016 - Ungdomsskulen – reklamepocket

2013 - Parissyndromet