Iram Haq
© © Anna-Julia Granberg/Blunderbuss

Iram Haq

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

«Iram Haq har med debutromanen Uelsket brøytet seg vei mot det øvre sjiktet av yngre norske romanforfattere. Fra før er hun prisbelønt for filmene sine. Joda, det svinger av 45-åringen for tiden. Og Uelsket er godt skrevet. I tillegg til at handlingen er god og viktig.»

Jan Øyvind Helgesen, NettavisenUelsket

«Iram Haq viser seg som en stødig karakterutvikler, og det gjør boka overordnet god. Sofia er skremmende livaktig. [...] Iram Haq har skrevet en roman som etterlater seg spor.»

Joakim Tjøstheim, DagbladetUelsket

"Skylappjenta blir, både i bokform og som film, en kunstnerisk helhet, og som bokutgivelse er den svært original og verdifull. Den oppmerksomheten den allerede har vekket, tyder på at leserne også har oppdaget dette."

Kjell Olaf Jensen, Barnebokkritikk.no

"Haq forteller sitt eventyr på en likefrem måte. Illustratør Endre Skandfer er på sin side opptatt av å lage en estetisk tiltalende bok. Det gir mange spennende og så avgjort lekre oppslag."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

"Det lyser lang vei allerede på omslaget at denne bildeboka er noe for seg selv. Her kommer fornyelsen som er etterspurt (...) Endre Skandfer har løst oppgaven med å framstille i bilder den historien Iram Haq forteller i ord. Gjennom en personlig strek, som utnytter en del elementer i det ekstreme (...) gir han mye liv til fortellingen. Fargene er velvalgte og åpner stadig nye «rom» i boka."

Marianne Lystrup, Vårt Land

”Skylappjentas lange fletter snor seg over sidene og understreker lekent jentas humør, bruken av lys og mørke understreker kontrasten mellom det tilsynelatende trygge (eller «trygge») og det skumle og ulovlige. Blomstene bevrer og lever, det forbudte kysset eksploderer i et gnistrende fyrverkeri, og den sprudlevannpåførte rusen er mesterlig framstilt i gylne, halvslørete bobler. Rosa sommerfugler flagrer som et frihetssymbol med vinger gjennom hele boka – et vellykket grep i all sin diskresjon.”

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Bibliography