Kjersti Halvorsen
© Foto: Lina Hindrum

Kjersti Halvorsen

Reviews

«Wow, som Kjersti Halvorsen kan dikte og skrive. Hennes andre bok skuffer ikke.»

«Til tider virker boken som en psykologisk thriller (...) Samtidig er språket lett og ledig, historien velskrevet og alt flyter. Det er dessuten masse mørk humor i boken, den er full av snedige observasjoner på samtiden.»

«Fortellingen om Edvin og slottet er uforutsigbar og underholdende, fengslende og finurlig. Jeg er imponert. Det er en velkomponert og innholdsrik roman, full av overskudd.»

Trine Saugestad Hatlen, VGDet er jeg som kan hjelpe deg

«Smart og guffen hevn-thriller»

«Kjersti Halvorsens debutbok ble til en knallgod TV-serie. Hennes nye roman er lett å se for seg som en mørk spenningsfilm.»
«[...] en psykologisk thriller uten dødpunkter. Språket er konsist og lettlest, men krever en årvåken leser. Viktig informasjon som bygger opp om det finurlige plottet, kommer på uventede steder.»

«Kjersti Halvorsen har vokst som forfatter siden den gode debuten. 'Det er jeg som kan hjelpe deg' er et iskaldt grøss om offeret som blir overgriper.»

Ingrid Åbergsjord, AftenpostenDet er jeg som kan hjelpe deg

«Kjersti Halvorsen si andrebok lever opp til forventningane»

«nifs og underhaldande»

«meisterlege skildringar av både menneske og miljø»

«Det er ingen tvil om at det osar av kvalitetslitteratur»

«Halvorsen skriv med ein skarp penn der ho bruker mange verkemiddel. Det kjem blant anna til uttrykk i den tverrfaglege breidda hennar som både forfattar og psykolog. Mørk humor, blanda med ei uføreseieleg handling og eit glimrande persongalleri gjer romanen både nifs og underhaldande i ei psykologisk utforsking av makt, hemn og forsoning.»

Jannicke Totland, Framtida.noDet er jeg som kan hjelpe deg

«Skremmende og godt skrevet om angst generelt og angst for terror spesielt.»

«Den finurlige dobbeltheten mellom hva som er tvangstanker og realitet er mesterlig kommunisert. Boka er en gyser, framstilt som en detektivroman hvor leseren vender blad i spenning på neste avsløring. Idas følelser går i bølger, mellom katastrofetanker og gode opplevelser. Mellom tanker og hendelser som roer, og frykt som nærmest er paranoid. Og leserens opplevelser bølger med, akkompagnert av spenningen om hun kan komme ut av angsten.»

«dette er skremmende bra, både innholdsmessig, tematisk og stilistisk.»

Vigdis Moe Skarstein, AdresseavisenIda tar ansvar

«Kjersti Halvorsen treffer en nerve mellom frykt og sykelig angst.»

«Kjersti Halvorsen er god på det ekle, avskyelige.»

«Mørkt morsomt på et underdrivende deadpan-vis, en galgenhumor som kler angsten.»

Silje Bekeng-Flemmen, KlassekampenIda tar ansvar

«Det blir aldri kjedelig. Halvorsen holder en stø kurs gjennom hele romanen (…). Under lesningen av Ida tar ansvar er det uunngåelig å ikke spørre seg selv hva man hadde gjort i en lignende situasjon. Hvordan behandle noen som har falt på utsiden? Dette er en god debutroman, den er karakterdrevet, og er ikke avhengig av et fikst plot for å lokke til seg lesere.»

Bruno Jovanovic, MinervaIda tar ansvar

«Glitrende språk [...] presist og observant [...] Romanen utforskar blant anna kva som kan skape grobotn for einsemda og framandkjensla hos unge gutar, som gjer at dei kan ende opp som kvinnehatarar, samfunnsforaktarar og lause kanonar - eller skuleskytarar. Det er godt skildra, og ein går i seg sjølv mens ein les.»

Ingvild Bræin, Dag og TidIda tar ansvar

«Kjersti Halvorsen sin debut er tufta på ein genial idé.»

«Som ei Elfriede Jelinek og ein Albert Camus går Kjersti Halvorsen kompromisslaust til verket og lar hovudpersonane i romanen gå i ekstreme retningar. Ho dissekerer dei vanskelegaste sidene med samfunnet vårt på ein svært interessant måte ved å undersøke to øydelagde tjueåringar.»

Kristin Auestad Danielsen, Stavanger AftenbladIda tar ansvar