Kristiane M. Hansson
© Foto: Anna-Julia Granberg, Blunderbuss

Kristiane M. Hansson

Kristiane M. Hanssonis a postgraduate medical student at the centre for Medical Ethics at the University of Oslo. Her area of research is the cooperation between next of kin in cases of serious mental illness. Her master’s thesis concerned grief-prestige. She has previously worked as a project coordinator for Norwegian SIDS and Stillbirth Society and as facilitator for a bereaved group at the St Francis Hospice Support. She is also a trained physiotherapist. She communicates her knowledge about psychological health as a scientist, care professional and private person. This is her second book.

Titles

1 - 1 of 1 results

Reviews

Dette er en bok vi i LUB varmt kan anbefale til alle som ønsker å lære mer om egen eller andres sorg, hvordan de kan møte seg selv og andre, og hvordan finne fram til et helt og godt liv der det er plass til både det vonde og det gode. For det å sørge handler nettopp om tap og sorg, kraft og håp.

Line Schrader, LUBs nettside (Landsforeningen uventet barnedød)Å sørge

Boken består av enkelthistorier, innsiktsfulle betraktninger og refleksjoner, faktakunnskaper og nyttige råd og tips. En selvhjelpsbok i ordets beste forstand. Den henvender seg også til alle som står rundt og virkelig ønsker å være til hjelp og støtte for de etterlatte.

Boken reflekterer over hvordan det kan komme noe verdifullt ut fra et tragisk tap, hvordan det meningsløse også kan gi opphav til noe meningsfylt og hvordan det er mulig å leve et godt liv, selv om det også rommer smertefulle tap. Her er det mye å grunne på, for alle og enhver som har levd en stund og som har erfaring med livets gleder og sorger.

Frode Thuen, A-magasinetÅ sørge

«Sorg er så mangt, denne bokas beskrivelser er gode – anbefales!»

Tove Gundersen, Rådet for psykisk helseÅ sørge

"Det er en vakker, men fullt realistisk bok.

Kristianes personlige erfaringer setter farge på det faglige språket og gjør at hun mestrer å skrive sant, nærgående og ektefølt om temaer mange synes det er vanskelig å snakke om.

Dette er en bok jeg tror kan hjelpe mange som står i sorgen, enten man har opplevd dødsfall eller hvit sorg. Boken trekker opp linjer mellom det friske og det syke og gir forståelse og kunnskap der man føler seg maktesløs. Jeg tror boka gjør meg til en bedre venn for mennesker i sorg."

Helene Larsen, Aspergerinformator.comÅ sørge

Bibliography