Mariangela Di Fiore
© Foto: Veslemøy Vråskar

Mariangela Di Fiore

Mariangela Cacace Di Fiore (1981–) has a Neapolitan father and a Norwegian mother, and has lived in Naples for many years. Her previous publications include a number of books for young people and a documentary for adults on the Camorra.

Reviews

«Omslaget, bildene, tekstene og oppskriftene: Alt er like forseggjort og fristende!»

Marte Veimo, Magasinet ReiselystMitt Italia

"... her er masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken."

Karoline Flåm, VGMin italienske bestemors kjøkken

"Dette er ei bok som byr på øyeblikk av glede, sorg og savn, temaer som vil være gjenkjennelig for leserne, og som i sine beste stunder løfter blikket utover det som skjer på fotballbanen."

Ørjan Greiff Johsen, Adresseavisen

"Mellom novellene leverer forfattarane kvar sin biografiske tekst om sitt eige liv med fotball. Dette grepet gir boka ein fin rytme. Samlinga er svært jamn, og ho er god. Tekstane er språkleg gjennomarbeidde og konsentrerte, slik gode noveller skal vera. Lesaren treng ikkje eingong vera interessert i fotball, men i livet - og i å lesa gode tekstar."

Ingeborg Mjør , Dag og tid

"En sterk, sann og spennende fortelling om Joseph Merrick, også kjent som «Elefantmannen». [...] En gripende fortelling du aldri vil glemme."

Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre og barn

"Den triste skjebnen er rørende beskrevet og rikholdig illustrert. Den sterke historien hans er ekstra nyttig lesning i vår utseendefikserte tid."

Elin Solvang, julegavetips, Mamma

"Elefantmannen er en empativekkende fortelling om Joseph Merrick [...] Mariangela Di Fiore forteller historien fra Josephs synsvinkel, og gir rom for assosiasjoner til temaer som mobbing og annerledeshet. Hodnefjelds illustrasjoner bruker collage i kombinasjon med forskjellige tegneteknikker for å uttrykke mannens deformiteter, hans opplevelse av egen situasjon og folks ulike reaksjoner i samtiden. Bildene har en tidskoloritt som gjør at man forstår at dette er lenge siden."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"En bok som gjør inntrykk – anbefales på det sterkeste (...) Den tar ikke bare opp typiske «tenåringsproblemer”, men evner å sette fokus på et av Italias største samfunnsproblem: Mafiaen."

Linn-Aurora Wengen, Aftenposten

"... Som samlet uttrykk forteller boken at livet er sårbart og verdifullt, at barn setter sin lit til foreldrenes omsorg og at det kan være ensomt å sette seg opp mot den makten som er bygget på frykt, vold og penger.(...) Ytringsfrihet gjelder ikke i mafiaverden, der er taushet og hemmelige tegn lovens uttrykk. Å skrive om denne tausheten og dens ofre, er å bryte den. Å lese det som skrives er å lytte til det som blir fortalt, og kan være et skritt på veien mot å fortelle det videre. Jo flere stemmer som bryter tausheten, jo mindre blir mafiaens makt. Så les – og fortell videre."

Nina Goga, barnebokkritikk.no

(...) en knakende god tabloidhistorie fra mafiamiljøet. Og Mariangela Cacace forvalter den nesten eksemplarisk (...) Grepet med todelt tekst fungerer godt og gir nerve til fortellingen (...) Geir Moen har gitt dagboksekvensene en troverdig layout med håndskrift og scrapbook-illustrasjoner - et fellestrekk hos mange jentebøker. Her er det en genistrek (...) ikke bare en annerledes mafiafortelling, men også en annerledes jentebok.

Marie L. Kleve, Dagbladet

“Dette er en lettlest Faktaløve om hest og ridning som gir en kort og enkel innføring i hestehold og grunnleggende ridning. Her får du alt du trenger å vite om hest, enten du har hestedilla eller er nysgjerrig på de store dyrene (…) Gode illustrasjonsbilder, og god oppbygning.”

Elisabeth Lofthus, Mammanett.no

Cacaces dokumentar er innsiktsfull og skremmende, men også en spennende skildring av hva Camorraen har gjort og gjør med samfunnet.

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Bibliography

2022 - Løveunge - Simon lager mat selv

2016 - Mitt Italia

2014 - Kampklar

2014 - Min første leseløve - Safaripappa

2014 - Hør Napolis sang

2014 - Min italienske bestemors kjøkken

2013 - Elefantmannen

2012 - Min første leseløve - Jentelus

2011 - Annalisas dagbok

2010 - Hestedilla

2010 - Camorraland