Reidar Kjelsen

Reidar Kjelsen

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

"En splatterhistorie med klar moral (...) Barn er like forskjellige av natur som vi voksne, og er boka godt håndverk, kan mye tåles."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Kjelsen er både røff og elevert i fargebruk og billedkomposisjon. Intet er tilfeldig fra den proffe illustratøren, som blant annet har gitt Jon Ewos Otto Monster et figurativt liv."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

"Med et tema som både er tabubelagt - og kan misforstås - evner Reidar Kjelsen å frembringe smil hos både liten og stor.(...) resultatet er blitt svært bra, takket være de utrolige illustrasjonene, hvorav enkelte gjengis som frimerkemetaforer, mens andre er bruskorker, og atter andre tarotkort. Symbolikken er lett gjennomskuelig for den voksne betrakter, mens barna kan glede seg over morsomhetene i det tisset skvetter til alle kanter."

Siri Pedersen, Litteraturavisen Bokstaver.no

"Ryddig plassering av tekst og tegninger er viktig for de ferskeste leserne. Morsomme poenger gir større leselyst, og i denne enkle boken er både tegneserieaktig humor og lett tekst med på å gi lesingen en god start."

Elin Solvang, Mamma

”Dette er en vittig og velskrevet høytlesningsbok som også foreldrene vil le av. Boka er dessuten veldig vakker i seg selv, rent grafisk.”

Bjørnhild Fjeld, Foreldre & Barn

"Det er både humor og dramatikk i tegningene hans, og det er det også i fortellingen. (...) mange barn vil nok både humre og følge med når Rubin og Hassan både kjefter på, og bygger vennskap med hverandre."

Mari Nymoen Nilsen, VG

"Alle får noe i denne boken. Barn av begge kjønn får spenning i et underlig, fjernt miljø og voksne høytlesere kan fryde seg med masse herlig undertekst med gjenkjennelse og nytolking attåt. Og så kan vi nyte Kjelsens sprelske illustrasjoner. J.K. Rowling og J.R.R. Tolkien har som kjent gjort lesere av gutter før. Kan ikke denne boken gjøre små gutter til bokelskere, så vet ikke jeg."

Berit Kobro, VG

"Denne boken byr på et sjeldent godt samspill mellom ord og bilder. Reidar Kjelsens nye barnebok er en oppvisning i lekenhet og djervhet både i ord og bilder. Og boken passer både for gutter og jenter! Sannsynligvis får også du deg en god latter"

Anne Cathrine Straume, NRK

"Artig å lese, og for et barn som er i ferd med å lære seg eventyrkonvensjonene, vil det være mye å humre eller gapflire over."

Morten Haugen, Adreseavisen

"Anbefales store barn med barske mager, og foreldre med beksvart humor. beinmodig, Kjelsen!"

Marie Laland Eikeli

Bibliography

2016 - Min første leseløve - Otto monster i bølletulliball

2013 - Bertil bestemmer selv

2009 - Ånden er løs!

2008 - Prinsessen som skulle til seters for å gjøre seg fet

2007 - Jon Demon

2006 - Jon Demon "toern"

2005 - Jon Demon

1999 - Leseløve - Trøffelhelt