Terje Bjøranger
© Foto: Agnete Brun

Terje Bjøranger

Terje Bjøranger (1959–) resides in Lørenskog and works as a Police Prosecutor for Kripos. He debuted in 2012 with The Third Sister (Den tredje søsteren). Bjøranger has also worked with the Norwegian UDI for several years in areas such as forced marriages and honour crimes.

Titles

1 - 4 of 4 results

Reviews

«Dette stoffet er så betent at bare det å gjengi innholdet kan gi berøringsangst [...] Styrken til Bjøranger og Svensson ligger i et inngående kjennskap til tematikken ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Æresrelatert kriminalitet er ei bok som fyller lesaren med ubehag. Samstundes er ho frigjerande blotta for berøringsangst og frykt for å krenkje. [...] Temaet bør nå langt utover fagmiljøa som arbeider med det til dagleg. Dette er ein del av norsk røyndom vi må ta på alvor. Som det heiter som eit mantra i boka: «Æreskriminalitet er ikke et integreringsproblem – det er kriminalitet.»

Einar Haakaas, Dag og Tid

«Terje Bjøranger har nok en gang levert en kriminalroman som er uhyggelig realistisk.»

Rune Fjellvang, Romerikes Blad

«Bjøranger skriver meget troverdig, både om politiets arbeid og om den mørke, kriminelle verden.(...)Terje Bjøranger holder spenningen oppe gjennom hele boken, og gir ikke svar på krimgåten før helt til slutt. Har du ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, så vil jeg anbefale deg å starte på denne serien.»

Ann Christin Berg, My criminal mind

«Terje Bjørangers krimromaner kombinerer spennende intrige med et skremmende realistisk preg.»

Geir Rakvaag, Dagsavisen

«En sjeldent relevant politiroman.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Business er en velskrevet krim helt uten språklige "hickups" eller andre ting å få kaffen i halsen av. Historien er troverdig, spennende og vel balansert med tanke på skildringer av etterforskning og karakterer. Anbefales på det varmeste!.»

Tine Sundal, Tines blogg

«Når en først har startet å lese Business er det nærmest umulig å legge fra seg boken.»

Simen Ingemundsen, BygdebladetBusiness

«Terje Bjøranger har nok en gang levert en kriminalroman som er uhyggelig realistisk.»

Rune Fjellvang, Romerikes bladBusiness

"Bjøranger skriver meget troverdig, både om politiets arbeid og om den mørke, kriminelle verden.(...)Terje Bjøranger holder spenningen oppe gjennom hele boken, og gir ikke svar på krimgåten før helt til slutt. Har du ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, så vil jeg anbefale deg å starte på denne serien."

Ann Christin Berg, My criminal mindBusiness

«Terje Bjørangers krimromaner kombinerer spennende intrige med et skremmende realistisk preg.»

Geir Rakvaag, DagsavisenBusiness

«En sjeldent relevant politiroman.»

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenBusiness

"Business er en velskrevet krim helt uten språklige "hickups" eller andre ting å få kaffen i halsen av. Historien er troverdig, spennende og vel balansert med tanke på skildringer av etterforskning og karakterer. Anbefales på det varmeste!."

Tine Sundal, Tines bloggBusiness

" Troverdigheten over det politifaglige går hånd i hånd med et klart og tydelig språk, noe som gjør boken lett og ledig å lese. Troverdigheten gjelder også de muntlige partiene, som sitter svært godt.(...)Slik faller det meste på plass, men i mellomtiden er vi blitt ekte underholdt ved hjelp av en godt fortalt og passe komplisert historie."

Sindre Hovdenakk, VGBarcode

"Solid, og overraskende god norsk politikrim som godt kan ende som en av årets sterkeste spenningsromaner."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenBarcode

"I sin andre roman trer Terje Bjøranger frem som en fullblods politiromanforfatter"

Fredrik Wandrup, DagbladetBarcode

"Politiarbeidet som utføres i denne boka er tillitvekkende, litterært sett. At forfatteren tydeligvis vet hva han skriver om, er nesten det mest skremmende ved "Barcode".

Geir Rakvaag, DagsavisenBarcode

"Man merker fort at forfatteren skriver om saker han kjenner godt til - jobb i utlendingsenheten og hvordan man går fram i etterforskninger. Lettlest og imponerende krimroman. Realistisk og troverdig historie som fenger fra første side. Plotet er innmari bra gjennomtenkt, med god driv og høyt spenningsnivå. Terningskast 6!!

Izabela Zimorska, Den kriminelle bokverdenBarcode

"Når jeg leser kriminalromaner tenker jeg ofte at dette er fri fantasi fra noen som er gode til å skrive, men som ikke vet bedre. Det blir noe annet når politiadvokat Terje Bjøranger gir seg forfatterdrømmen i vold. Det han skriver om har han greie på. Det er noe svært troverdig over historiene. (...) Det er ingen tvil om at undertegnede mer enn gjerne tar et nytt møte med både Terje Bjøranger og Charlie Robertsen."

Rune Fjellvang, Romerikes bladBarcode

"Barcode er en drivendes god krimfortelling. Her det ingen dveling og unødvendige pauser i handlinga. Det gåes rett på sak og hver gang du vender om til ny side kommer handlingen med nye overraskelser.

Kjell Moe, KulturspeiletBarcode

Bibliography

2024 - Æresrelatert kriminalitet

2024 - Den ingen ser - prøvepocket

2021 - Kalifatet

2019 - Business

2017 - Barcode