Terje Dragseth
© ©Thyra Dragseth/Cappelen Damm

Terje Dragseth

Titles

1 - 3 of 3 results

Reviews

« (...) en storslått og rik diktsamling.»

"Det er lett å trives i Terje Dragseths besnærende litterære univers.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Terje Dragseth har et krystallklart språk, ribbet for alle uvesentligheter. Det er rikt, poengtert, melodisk og flytende. Men det som utvilsomt gjør «Solen sukker i min sko» til god, meningsbærende litteratur er variasjonen både innenfor fortellerteknikken og motivene og temaene. Samlingen er en herlig blanding av poesi, politikk, det grenseoverskridende og de gjenkjennelige komponentene som utgjør hverdagen vår. Her møtes forfattere som Daniil Kharms og Jon Fosse, Thure Erik Lund, Ole Robert Sunde og Franz Kafka med flere. Like fullt er det Terje Dragseths signatur og stemme som gjennomstrømmer novellesamlingen. Det er hans originale og velskrevne prosa. Og selv om boken kanskje er lett og liten å holde i hånden, er innholdet både stort, mektig og tankevekkende."

Anders Lunde, Telemarksavisa

"Poeten Dragseth går i prosa - og han gjør det med den erfarne forfatters sikkerhet, vidd, brodd og humor."

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"En styrke ved glimtfiksjoneneer Dragseths klare og sanselige språk som i svært mange av tekstene klarer å suge leseren til seg i sitt begrensede univers.(...) de er både overraskende, godt skrevet og utgjør et forunderlig stykke litteratur."

Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

"Terje Dragseth har skrive eit knippe dystre, men sanseleg vakre korttekstar.(...) At Dragseth gjennom så korte tekstar greier å formidle så mykje, illustrerer det eg alltid har meint: Dei som meistrar det poetisk fortetta språket, kan også lyfte og fornye prosateksten."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

"Alle burde ha Terje Dragseths nye bok, «Solen sukker i min sko», klar til bruk.(...) «Solen sukker i min sko» er bok som gjør oss oppmerksom på det store i det lille, på poesien - for ikke å si mirakelet - i det verdslige og hverdagslige."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Hverdagslivets reelle og innbilte farer er gjennomgående i Terje Dragseths nye novellesamling, som imponerer med sin revitalisering av steriotyper og slitte virkemidler."

Ane Nydal, Morgenbladet

"Det som gjør Solen sukker i min sko til rystende lesing er at de velkomponerte novellene griper rett inn i den verden vi lever i. De kretser inn øyeblikk da katastrofen forskerne varsler om, finner sted. Det er en viktig bok om det mest grunnleggende politiske spørsmål i vår tid."

Marius Wulfsberg, Klassekampen

"Dette er tidspunktet, folkens, til å lese et av de mest sentrale og viktigste poetiske forfatterskapene her til lands den siste generasjonen! (...) Det viktigste i denne reiseboken er Dragseths unike poetiske kreativitet. (...) Skal du lese én norsk diktsamling i år, er nok dette boken du må gå for."

Arne Hugo Stølan, VGBella Blu

"Ved eit slag har Terje Dragseth skapt heilt ufatteleg original science fiction-poesi. (...) dette er stort tenkt, det er stort gjennomført, og det er den mest originale boka du kjem til å lesa i år. Garantert."

Hadle Oftedal Andersen, KlassekampenBella Blu

"Science fiction-diktsamlinga «Bella Blu» av Terje Dragseth er enormt omfattande og imponerande og endrar òg vår oppfatning av kva dikt kan vera (...) 270 sider fulle av forbløffande linjer og formuleringar som svingar seg som akrobatiske regnbogar og syntaktiske romskip i språket."

Helge Torvund, DagbladetBella Blu

"Imponerende science fiction-poesi (...) Poeten Terje Dragseth har laga ei imponerande og omfangsrik diktbok (...) På same vis som romsonden reiser over store avstandar og oppdagar ukjente stadar, kryssar Dragseths poesi gjennom språket vårt og viser oss andre rom og moglegheiter."

Sindre Ekrheim, Bergens TidendeBella Blu

"Universet er grenseløst, og det er sannelig språket også. I hvert fall når en poet av Dragseths kaliber skyter seg selv ut i kosmos og ser hva som skjer. Bli med romskipet Bella Blu på denne eventyrlige, vakre og vittige ekspedisjonen. Den tar ikke slutt før alt tar slutt."

Fredrik Wandrup, DagbladetBella Blu

"Ambisiøst og totalt besettende og kanskje det nærmeste vi har kommet en norsk maksimalistisk gestaltning av William Burroughs arv - en gal, stilig og kul poet."

Terje Thorsen, DagbladetBella Blu

"Boka sprenger alle grenser for hva vi forbinder med et episk dikt (...) Bella Blu er et åpent verk som leseren kan gå inn og ut av."

Bjarne Markussen, FædrelandsvennenBella Blu

"Terje Dragseths reise blant stjernene tvinger leseren til å tenke seg om og åpner en vei for kommende poeter.

Trude-Kristin Mjelde Aarvik, MorgenbladetBella Blu

"Sjelden kost fra en av landets mest spennende poeter (...) Terje Dragseth, som allerede med «Jeg tenker, lik en pike som tar sin kjole av» (1882) forsvarte posisjonen som en av landets mest fabulerende diktere, og bekreftet den med «Kvitekråkas song» (2005), feier med denne sci-fi diktsamlingen all konkurranse til side."

Fartein Horgar, AdresseavisenBella Blu

""Vi kan ikke forstå verden med ord". Men frå poesiens romskip skapar Dragseth gjennom sine slåande, vakre, både innsiktsfulle og gåtefulle bilete ein stad for å utvide vår forståing av verda og kva ei diktsamling kan vera. Dikting på høgt nivå."

Helge Torvund, DagbladetBella Blu

«Et sci-fi-dikt som kan kobles direkte til Harry Martinsons Aniara, men som tar helt andre veier.»
«Vi har her å gjøre med en komposisjon... som er uten sidestykke.»
«Bella Blu kan sees på som et høyst originalt bidrag til flere sjangre. Mystisk, og full av poetisk tyngdekraft.»

Jonis Hartmann, Fixpoetry.comBella Blu

Bibliography

2022 - Voodoo Science

2018 - Drømmeboka

2015 - Jeg skriver språket

2014 - Solen sukker i min sko

2012 - Bella Blu

2008 - Ti titler (1980--2005)

2006 - TDZ Samling

2005 - Kvitekråkas song

2002 - Logg

2000 - Fundament for dannelse av kaos

1997 - Den amerikanske turisten

1996 - DU (Dikt i utvalg)

1994 - Den sovende

1990 - Kjærligheten er som døden alltid levende

1990 - Vækst

1989 - Nå er alle steder

1987 - Ennå allerede

1985 - Hymner & hypnoser

1982 - Jeg tenker, lik en pike som tar sin kjole av

1980 - Offerfesten