Yulia Horst

Yulia Horst

Yulia Horst (1978–) was born and raised in Russia, but currently lives in Oslo. She was educated within ballet and languages and works as a dance teacher. In addition, Yulia is a playwright and has cooperated with the Royal Court Theatre in London. Tales Throughout Time (Halens historie) was her first book for children, and it was awarded the prestigious Bologna Ragazzi Award. The History of Darkness (Mørkets historie, 2016) is her second book.

Titles

1 - 2 of 2 results

Reviews

""Halens historie" er forbausende overbevisende i sine antakelser om hvordan vi ville ha forholdt oss til haler. [...] "Halens historie" har mange av de egenskapene som preger bildebøker med svært lang holdbarhets-tid, og underfundig humor for både liten og stor er én av dem. Det første som imidlertid slår oss er Daria Rychkovas illustrasjoner [...] nøyaktige og lekre oppslag; dels tegnet med blyant, dels i en elegant, nøyaktig akvarellteknikk. [...] sjelden har tegnede haler sagt så mye. Videre er hennes beherskelse av historiske kostymer og klesdrakter slående. [...] Halens historie kan leses både forfra, bakfra og fra midten, og vil alltid fryde og overraske."

Guro Havrevold, NumerHalens historie

""Halens historie" er akkurat så leken, morsom og fabulerende som en bildebok for barn bør være. [...] Her har ikke leken stoppet på idéplanet, men gjennomsyrer hele fortellingen og legger til rette for flere spørsmål og mer moro underveis. [...] Teksten er knapp og faktabasert, men svært høytlesningsvennlig. Det er likevel illustrasjonene som har fått hovedrollen. Mer enn bare å utfylle teksten, står de for storparten av innholdet. De er forseggjorte, innholdsrike og varierte, med en miks av farger og svart-hvitt som bidrar til å utheve og forsterke. De rommer også en mengde referanser, som til halebefengte utgaver av Mona Lisa og Venus fra Milo, og «Sex og singelliv»-lignende jenter på halefrisørsalong. Hvert oppslag er helhetlig utført, med teksten godt integrert i bildet. Det samme gjelder boka totalt. Blyanttegninger, gulnede sider og løkkeskrift gir assosiasjoner til en gammel skissebok. Slik framstår boka litt som et utkast til en faktabok, over en skissert verden. Den gir mye rom for tolkning og samtale underveis."

Marie L. Kleve, DagbladetHalens historie