Eystein Hanssen
© Foto: Lina Hindrum

Eystein Hanssen

Eystein Hanssen (1965–) portions out his time between writing books, working on film projects and PR tasks. His first work of fiction De ingen savner came out in 2010 and his next book Giftstrøm the following year. Both books were nominated for the Booksellers’ Prize. He has so far written a total of six books about his female protagonist, Police Detective Elli Rathke.

Reviews

«... Hanssen har levert en thriller som holder spenningen og drivet helt til siste slutt.»

Tarald Aano, Stavanger AftenbladEn kort evighet

"Eystein Hanssen viser at krim fortsatt kan være samfunnskritisk i sin sjette og beste bok til nå.""Hanssen gnistrer i politiscenene og skinner når det kommer til dialogene som oppleves som autentiske og som bidrar til å gi stemning og understreke karakterene i boken."

Elin Brend Bjørhei, VGJaget

"Kjempe spennende lesing og en skremmende realistisk historie.(...). For meg er det den beste Elli-krim hittil."

Iza Zomorska, Bloggen Den kriminelle bokverdenJaget

"Er du på jakt etter en spennende bok, men er usikker på hva du skal velge, så er Jaget en bok jeg mer enn gjerne anbefaler videre. Det er mange timer god underholdning i denne boken."

Ann Christin Berg, Bloggen My criminal mindJaget

"Den femte romanen om den utradisjonelle politietterforskeren Elisabeth (Elli) Sunee Rathke er en forrykende og dramatisk fortelling fra Bangkoksmørke bakgater. Boken viser at forfatter Eystein Hanssen er tilbake på høyt gir."

Sven Gjeruldsen, TvedestrandspostenBrennemerket

"Engasjerende og spennende fra første til siste side. Hanssen øser av sin kunnskap om og kjærlighet til Thailand."

Maja Elnan Bruheim, Trønder-AvisaBrennemerket

"Eystein Hanssen leverer nok en solid krimpakke"

Helge Kjøniksen, Moss AvisBrennemerket

"Rått og røft i Bangkok"

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenBrennemerket

"Hanssens hittil beste"

Ole Jacob Hoel, AdressavisenBrennemerket

"For å låne en velbrukt klisjé: Brennemerket er «one hell of a ride»!"

Anders Holstad Lilleng, DemokratenBrennemerket

"I det hele tatt – Brennemerket gir action for alle penga av en forfatter som blir stadig sikrere i sin sak."

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladBrennemerket

"Skruppelløs hallikvirksomhet, hvitvasking av penger, korrupsjon og andre misligheter rulles opp i en serie fargesterke og eksakt gjengitte scener som viser at forfatteren i tillegg til å ha inngående kjennskap til de ytre samfunnsstrukturene, også er lydhør for den underliggende mentaliteten i det som tradisjonelt beskrivessom smilets land."

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenBrennemerket

"Han holder spenningen oppe gjennom 448 sider. En får lyst til stadig å lese videre, og det er nesten trist når boka er slutt."

Gunnar Gran, Stavanger AftenbladÅtseldyr

"Hanssen skriver ikke bare høyst kompetente plott, han har dessuten en heldig hånd med actionscenene, som både er fysisk følbare fra topp til tå og har emosjonelt sting i seg. "

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenTriangel

"Eystein Hanssen blir en stadig bedre krimforfatter. Hans foreløpig største styrke (...) er evnen til å utvikle et omfattende og intrikat plot, og deretter porsjonere ut detaljene på en slik måte at historien oppleves som både troverdig og spennende."

Torbjørn Ekelund, DagbladetTriangel

Eystein Hanssen har på kort tid klart å etablere seg blant Norges beste krimforfattere. Han gjør mye research, som gjør at det han skriver føles ekte. Handlingen er uten dødpunkter og vi drives hele tiden fremover i spenning. Tilsynelatende vanlige banale ting har en overraskende sammenheng. «Alt henger sammen med alt» som Nereng sier. Hanssen er spesielt god på heftig action og bøkene hans simpelthen ber om å bli filmatisert.

Elise Weseth, Oppland ArbeiderbladTriangel

Hanssen fortjener ros for sine evner til å skape og utvikle intrikate og omfattende plott. De er både troverdige og spennende - også i «Triangel»

Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisTriangel

(...) et troverdig scenario krydret av en leseverdig penn og drivende spenning."

Per- Magne Midjo, Trønder-AvisaTriangel

"Eystein Hanssen evner å spinne en intrikat vev, han hopper mellom Oslo og Thailand, han hopper mellom nåtid og fortid, men klarer likevel å pusle brikkene på plass på en såpass overbevisende måte at resultatet blir norsk krim av akseptabelt format."

Gert Larsen, Litteraturavisen Bokstaver.noTriangel