Jon Øystein Flink
© Foto: © Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS

Jon Øystein Flink

Jon Øystein Flink (1976–) made his literary début in 2003 with the novel Ole-Kristian Oksrød (Ole-Kristian Oksrød). Last year he wrote the novel Bort med den dagen da Jón ble født (Away With the Day that Jón was Born).

Reviews

"Dette kan høres ille ut, og er det også, men Flinks stil gjør det hele til en sann svir å lese."

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VGSex, død og ekteskap

"På en intrikat måte setter Flink opp en vev av motiver, der liv og død, skyld og soning, kunst og samfunn blir satt opp mot hverandre. I romanuniverset ser det ikke ut til å gå opp. Men det finnes utvilsomt varme strimer av håp. Og romanen Sex, død og ekteskap er nok en vellykket tekst fra Jon Øystein Flink."

Kjell Jørgen Holbye, Fredrikstad BladSex, død og ekteskap

Historien flyter fra ille til verre, og som i hvert fall gir leseren et dypt deilig sug i magen, iblandet den tiltakende frykten for hva slutten vil innebære.

Mattis Øybø, KlassekampenSex, død og ekteskap
Cathrine Krøger, DagbladetSex, død og ekteskap

"Romanen er glitrende velskrevet og velkomponert. Flink skriver så det griner, full av underholdende faenskap. Første kapittel, der hovedpersonen ikke klarer å bestemme seg for hvilken låt på iPod-en som er den riktige å avslutte livet til, er det morsomste jeg har lest på lenge."

Marie G. Aubert, AftenpostenSex, død og ekteskap

"Jon Øystein Flink har ikkje berre skrive ein hylande morosam roman, men også ein interessant tekst som rører ved noko grunnleggjande i forholdet mellom samfunn og kunst."

Oddmund Hagen, Dag og TidSex, død og ekteskap

Bibliography

2014 - Mord i oppgangen

2010 - Roger

2009 - Direktøren og hans sekretær

2009 - Sex, død og ekteskap

2005 - Banjoland

2004 - Bort med den dagen da Jón ble født!

2003 - Ole-Kristian Oksrød