Kristian S. Hæggernes
© Eva Lene Gilje Østensen

Kristian S. Hæggernes

Kristian S. Hæggernes (b. 1972) saw his first collection of poetry The Weight of Falling Shadow published in 2004, and has since published a number of books within different genres. He has studied at the Writers Academy in Bergen, and works as a mentor for young writers at Trafo.no. His poetry has been published in a number of magazines.
Hæggernes is currently a member of the Norwegian literary council.

Reviews

"Renskårne, gjennomarbeidede dikt om livets ensomhet, slekters gang og årstidene på andre planeter.(...)Dette er poesi som rommer både gravmørket og stjernemørket. En naken, vakker og klartekstet poesi uten overflødig ord."

Arne Hugo Stølan, VG

"Hæggernes, som har skrive dikt, kortprosa og ein novellesamling tidlegare, er ein poet som på sitt aller beste fortettar setningane sine heilt til dei byrjar å gnistre og ekspandere(...)Boka er anbefalt."

Sindre Ekrheim, Bergens tidende

"Kristian S. Hæggernes’ kortprosa innehar nok poesi og fantasi til å fåleseren på gli. (...) skogen åpner lenge før jeg våkner er en samling skarpe, nære kortprosatekster, fulle av ensomhet og savn."

Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen

"Skogen åpner lenge før jeg våkner er først og fremst en følsom og velskrevet skildring av savn og ensomhet."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

"Hæggernes er ein framifrå guide inn i eit personleg indre landskap der eit utsøkt minnestoff blir henta fram og presentert i eit språk som ligg nær opp til lyrikken, skjørt og melankolsk (...) Det er barnets logikk og barnets kjensleliv Hæggernes formidlar så fortetta og vakkert at lesaren av og til stansar opp og tenkjer at visst er det sånn (...) Det er det uvanlege og originale blikket som løftar denne vesle boka til stor litteratur (...) sånt likar eg å lese, fordi det er ærleg og ekte."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"(...) en nostalgisk, følsom og tidvis sentimental reise med Fløibanen i Bergen, med hyppige avstigninger og vandreturer sammen med et uspesifisert «du» - en tidligere kjæreste (...) Fortelleren er på sitt beste når han skildrer natur basert på dagligdags observasjon."

Frode Johansen Riopelle , Klassekampen

"Boka tilbyr et skråblikk på det sårbare mennesket og dets strategier for å takle livet. I de beste fortellingene får Hæggernes fram både distansen og nærheten mellom aktørene, særlig mellom barn og foreldre."

Maja Troberg Djuve, Dagbladet

... på sitt beste skriver Kristian S. Hæggernes sensitivt, innsiktsfullt og medrivende.

Mariann Enge, Aftenposten

Med dikt preget av klar lekenhet har Hæggernes skrevet en diktsamling som byr på snurrige litterære erfaringer.

Sindre Ekreheim, Bergens Tidende

Hæggernes' andre diktsamling er rik på originale bilder, ikke ulik hans første. [...] Forlaget skriver i omtalen at diktene også kan leses som kjærlighetsdikt, og i den sammenhengen er de noe av det beste jeg har lest.

Tarald Stein, Nordlys

Bibliography

2022 - Flo & fjære

2021 - Fotballspillet og andre fortellinger

2020 - Vekstsesonger

2018 - Gaute & Veronika

2017 - Ida & Oda og andre fortellinger

2016 - Alle skrittene et helt liv krever

2015 - Fettere & kusiner

2013 - Urne

2012 - Skogen åpner lenge før jeg våkner

2010 - Kassadamer jeg har elsket og andre fortellinger

2008 - med vinterstemme

2004 - tyngde av fallende skygge