Linda Klakken
© Foto: Heidi Furre

Linda Klakken

Reviews

"Linda Klakken skriv enkelt og innsiktsfullt om eit lada tema. (...) Kjærleikslyrikken kan vere eit problematisk terreng å ferdast i. Språket kan kjennast utilstrekkeleg. Og i mangel på gyldige uttrykk, er det lett å falle attende i dei vande spora, idealisere og gripe etter dei velkjende orda. Når Linda Klakken, som her, tek dei sterkt lada kjenslene litt ned og gjer det enkelt, får derimot orda verke i det vesle med ein eigen overtydande styrke."

Sindre Ekrheim, Dag og TidDet fins et rom i meg som står tomt

"Bringer universet inn i det hverdagslige, med renskårent blikk og poetisk presisjon. (…) De vakreste diktene fra mor til datter er til å få frysninger av."

Endre Ruset, DagbladetÅtte minutter

"Denne boka er som en ung gutt som maser, slår og gjør hærverk, men som også tar vare på venna sine, viser omsorg for lillesøsteren, og ser skjønnhet i de små tingene."

Cathrine Strøm, KlassekampenSkriv ferdig boka om livet ditt

"Hardtslående på en øm måte."

Truls Horvei, Haugesunds AvisSkriv ferdig boka om livet ditt

"Beatpoesiinspirert langdikt med ein tydeleg samtidspuls."

Sindre Ekrheim, Bergens TidendeSkriv ferdig boka om livet ditt

"Ei bok som jeg leser i hele tida. Linda Klakken skriver dikt om å stå i livet sitt, om å være så mye mer enn andres blikk kan redusere oss til. Hun skriver i den nyenkle tradisjonen til Sonja Åkesson og er full av krutt. Dette er dikt for vår tid. Relevante, pumpende av blod og lyst. Et must!"

Terje Thorsen – Årets beste bøker, DagbladetMamma, kone, slave

"Denne knallgule, litle boka med raude barneteikningar på, rommar ved sida av den hardtslåande ironien og raljeringa over fordommar, mange, mange kjærleiksdikt (…) Desse er, om nokon skulle finne på å vere i tvil – aldeles allmenngyldige, uendeleg universelle."

Ida Hove Solberg, BøygenMamma, kone, slave

"Boka er en blanding av gonzoreportasje og selvbekjennelse, en sjarmerende spikersuppe som først og fremst utstråler entusiasme og en tro på at man gjennom diktningen kan nærme seg 'bunnen i seg selv, og oppdage den samme bunnen i alle andre'. Det var vel Gunnar Ekelöf som først formulerte seg slik, men det blir ikke dårligere av den grunn."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Og det er som om boka snakker til meg, gjennom de gamle beatpoetene, rett til meg, og den snakker om noe jeg driver og leter etter akkurat nå (…) Det er litteratur som dette som gjør at man får lyst til å pakke sekken og dra, uten annet mål enn det å være i bevegelse (…) Klakkens fortelling om beatpoetene er bra nettopp fordi den handler om alt annet, alt det som skjer, det som er livet."

Carline Tromp, Filologen